Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az intézmények a polgárokért vannak

Az intézmények a polgárokért vannak Kovászna megye

Legutóbbi sajtótájékoztatóján dr. Ráduly István háromszéki prefektus felszólította az állami közintézményeket, hogy tartsák tiszteletben a polgárokat, akiknek az adóbefizetéseiből kapják a fizetésüket.

Hirdetés
Hirdetés

Annak kapcsán intette meg a prefektus a közintézményeket, hogy az audienciákon jelezték a panasztevők, nem kapnak a törvényes határidőn belül választ beadott kérdéseikre. Leginkább a földügyekkel kapcsolatban fordult elő ilyesmi, de bármi is legyen a beadvány tárgya, Ráduly szerint az nem elfogadható, hogy 6-7 hónap után sem kap választ rá az azt benyújtó személy (aki jogi személy képviselője is lehet). Teljesen mindegy, hogy ez a helyzet azért áll elő, mert a hivatal nem tudja vagy nem meri megválaszolni a kérdést, fejtette ki a prefektus. Ráduly 2-3 ilyen mulasztó községvezetésről tud, amelyeket egyelőre nem nevezett meg, de mint mondta, amennyiben azok továbbra sem rendezik ügyeiket, nyilvánosságra hozza nevüket.

Ugyanakkor arra is felhívta a vidéki rendőrőrsök figyelmét, hogy kötelességük elfogadni, iktatni az állampolgárok beadványait, és nem küldhetik őket a megyeszékhelyre panaszaikkal. Ez minden közintézményre érvényes, amennyiben esetleg mégsem az ő illetékességük megoldani valamilyen, a lakosok által írásban jelzett gondot, panaszt, irányítsák át a levelet a megfelelő hivatalhoz – mondta a prefektus. Azt tanácsolta a polgároknak, minden hivatalhoz két példányban vigyék a beadványaikat, és a másodikra is kérjenek iktatószámot, ha pedig a törvényes határidő leteltével nem kapnak valamilyen megoldást, jelezzék neki.

– Nekünk, akik az állami költségvetésből, de tulajdonképpen ezeknek a polgároknak az adóiból kapjuk a fizetésünket, az a dolgunk, hogy segítsük őket – jelentette ki. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások