Felhívás!

A Mikes diákjai a legjobbak

Tegnap (június 29-én) névtelenül, egy előzetesen a diákoknak kiosztott azonosító kód alapján közölték a nyolcadikosok idei képességvizsgájának előzetes eredményeit.

Az 1567 vizsgára iratkozott nyolcadikosból 1472 jelent meg a dolgozatíráson, 95-en hiányoztak. 1086 diáknak sikerült elérni az átmenő jegyet, a legalább 5-ös átlagot. Ez 73,78%-os sikerrátát jelent, ami közel áll az 76,8%-os országos átlaghoz, és sokkal, 16,45%-kal jobb a tavaszi országos próba-képességvizsgán elért eredménynél. Ebből az évfolyamból most 386-on bukták el a vizsgát. Románból és matematikából született egy-egy 10-esre értékelt dolgozat, magyar nyelv és irodalomból 21. Tantárgyankénti lebontásban az átmenési arányok a következők: románból 56,95%, magyarból 96,06%, matematikából pedig 62,89%.
A három legjobb átlagot elért háromszéki diák közül kettő a Mikes Kelemen Líceumba jár, egy a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskola tanulója.

– Abban, hogy viszonylag jó, elfogadható eredmények születtek, része volt annak, hogy tavasz óta sokat gyakoroltak a diákok. Sokat számít, hogy a nyolcadikosok végig iskolába jártak, a járványtani helyzettől függetlenül – értékelte az eredményeket Kiss Imre főtanfelügyelő.

A tételek nem voltak könnyebbek, mint tavaly, ellenkezőleg, és látszik, hogy most is a román volt a nehezebb a magyaroknak. Tegnap és ma fogadják a fellebbezéseket, a végleges eredményeket július 4-én közlik. Ha valaki esetleg Covid–19 vagy más betegség miatt nem tudott levizsgázni, vagy nem mindegyik tantárgyból írta meg a dolgozatát, akkor a július 5–13. között megszervezendő második képességvizsga-szesszióban ezt megteheti, a megírt dolgozatokat nem kell megismételnie. Háromszéken egy diák van ebben a helyzetben. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.