Felhívás!

A megye öt településén haladja meg a négy ezreléket a fertőzöttségi ráta

A megye öt településén haladja meg a négy ezreléket a fertőzöttségi ráta Kovászna megye

Kovászna megye öt településen haladja meg a négy ezreléket a koronavírus fertőzöttségi ráta, köztük van Sepsiszentgyörgy és Kovászna is – közölte a megyei közegészségügyi igazgatóság.

Az intézmény honlapján csütörtökön közzétett adatok szerint a legmagasabb fertőzöttségi arányt, 12,54 ezreléket Kommandón regisztrálják, Sepsibükszádon 7,03, Sepsiszentgyörgyön 5,36, Kovásznán 4,37, Árkoson 4,12 ezrelék a mutató.

Az új koronavírus terjedésének korlátozása érdekében a megyei vészhelyzeti bizottság további korlátozásokat vezetett be ezeken a településeken. Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán, Árkoson és Sepsibükszádon pénteken, szombaton és vasárnap a kijárási tilalom 20 órától lép érvénybe, az üzletek 18 óráig tarthatnak nyitva, és fel kell függeszteni a fitnesztermek tevékenységét is.

Kommandón ugyanezen korlátozások vannak érvényben, azzal a különbséggel, hogy azokat a hét minden napján alkalmazni kell, nem csupán hétvégén, mindaddig amíg a fertőzöttségi ráta 7,5 ezrelék alá nem csökken.

Közel áll a négy ezrelékes határhoz Sepsikőröspatak is, ahol az incidencia 3,96 ezrelék.

Kovászna megyében 8 településen 2 és 3 ezrelék közötti, 11 településen 1 és 2 ezrelék közötti, 11 településen 1 ezrelék alatti a fertőzöttségi ráta, 8 településen pedig egyetlen pozitív esetet sem regisztráltak az elmúlt 14 nap során.

A járvány kezdete óta Kovászna megyében 7062 esetet regisztráltak, csütörtökön 85 új megbetegedést jelentettek, a fertőzöttségi ráta 2,67 ezrelék.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 2., 13:43
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Kommandón egy család beteg vagy max. kettő. A 2011-es népszámlálás szerint 1006 lakosa van a községnek. Mára már lehet, hogy kevesebb. Szörnyű lesz, ha az ottani összes fitneszterem bezár! Hol fognak a favágók edzeni?

 • User
  Dátum: 2021. április 2., 17:14
  ÉRTÉKELÉS: 7

  AAA mentegetozik, hogy Szentgyorgyon nem o hozza a szabalyokat, ne reklamaljon a lakossag. Fogadjunk, ha csokkenni kezd az esetszam, azonnal kezd dicsekedni, hogy mi sepsiszentgyorgyiek milyen ugyesek vagyunk, jol intezkedtunk 🙂