Felhívás!

Szemétgyűjtés Kovásznán

Szemétgyűjtés Kovásznán

Szombaton a Lőrincz Zsigmond sípálya környékén és a Tündérvölgyben szemétgyűjtési akciót tartott a kovásznai Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete.

Dr. Fülöp Csabától, az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy a megmozduláson közel ötven személy (felnőttek és gyerekek egyaránt) vett részt.

– A szemétgyűjtési akciónk majdnem öt órán át tartott. Először a Lőrincz Zsigmond sípálya környékén takarítottunk, majd a Tündérvölgyben folytattuk a munkát. Megjegyezném, hogy a sípálya környéke is tele volt hulladékkal, de messze alulmaradt a Tündérvölggyel szemben. Sajnálatos, hogy ennyire nem tisztelik a környezetet egyesek – mondta dr. Fülöp Csaba, megjegyezve, hogy a megmozdulás nevelő hatással is bírt, hiszen a résztvevő gyerekek láthatták, hogy szemetelni nem jó. A fáradtságot a résztvevők szalonnasütéssel pihenték ki.

Az egyesületnek a továbbiakban újabb rendezvénye is lesz: október 29-én, vasárnap 16 órától a kovásznai Városi Művelődési Házban Családi Teadélutánt szerveznek, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ennek kapcsán az egyesület elnöke kifejtette: egyelőre szárnybontogatónak szánják az első alkalmat, ahol a tea mellett társasjátékokkal várják a családokat, és a tervek szerint ezt akár havonta megismételnék.

Hozzászólások
Kezdődik a poszt-Bocsárdi éra

Kezdődik a poszt-Bocsárdi éra

Az új idők kihívásaihoz jobban alkalmazkodó, kreatív és vízióval rendelkező, áldozatra képes és a társulatban is elfogadott személyt keresett Bocsárdi László a maga helyére, miután tegnap bejelentette döntését: 2020 óta érlelődő szándékát valóra váltja, és jövő októberig, menedzseri megbízatása lejártáig lemond a színház vezetéséről, aligazgatóként folytatja tevékenységét, a vezetői posztra pedig Pál Ferenczi Gyöngyi társulati tagot nevesíti.