Szemétgyűjtés Kovásznán

Szemétgyűjtés Kovásznán

Szombaton a Lőrincz Zsigmond sípálya környékén és a Tündérvölgyben szemétgyűjtési akciót tartott a kovásznai Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete.

Dr. Fülöp Csabától, az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy a megmozduláson közel ötven személy (felnőttek és gyerekek egyaránt) vett részt.

– A szemétgyűjtési akciónk majdnem öt órán át tartott. Először a Lőrincz Zsigmond sípálya környékén takarítottunk, majd a Tündérvölgyben folytattuk a munkát. Megjegyezném, hogy a sípálya környéke is tele volt hulladékkal, de messze alulmaradt a Tündérvölggyel szemben. Sajnálatos, hogy ennyire nem tisztelik a környezetet egyesek – mondta dr. Fülöp Csaba, megjegyezve, hogy a megmozdulás nevelő hatással is bírt, hiszen a résztvevő gyerekek láthatták, hogy szemetelni nem jó. A fáradtságot a résztvevők szalonnasütéssel pihenték ki.

Az egyesületnek a továbbiakban újabb rendezvénye is lesz: október 29-én, vasárnap 16 órától a kovásznai Városi Művelődési Házban Családi Teadélutánt szerveznek, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ennek kapcsán az egyesület elnöke kifejtette: egyelőre szárnybontogatónak szánják az első alkalmat, ahol a tea mellett társasjátékokkal várják a családokat, és a tervek szerint ezt akár havonta megismételnék.

Hozzászólások
A Hitetlen Tamásoknak nem lett igazuk: Sepsiszentgyörgyön a Sapientia negyedik önálló karán tartottak ma tanévnyitót

A Hitetlen Tamásoknak nem lett igazuk: Sepsiszentgyörgyön a Sapientia negyedik önálló karán tartottak ma tanévnyitót

A háromszéki magyar egyetem létrehozására vonatkozó döntés meghozatala után kerek 10 évvel a Sapientia EMTE volt sepsiszentgyörgyi tanulmányi Központja önálló karként kezdte meg az idei tanévet, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával karöltve. Az ünnepélyes tanévnyitón, melyen a Sapientia volt dékánja és jelenlegi vezetősége mellett melyen jelen volt Szili Katalin, Orbán Viktor a határon túi autónómiaügyekért felelős miniszterelnöki főtanácsadója is, Teller Ede-díjat adományoztak dr.Nyárádi Istvánnak eddigi sepsiszentgyörgyi egyetemfejlesztési munkája elismeréseképpen.

Kihívás és tanítás a Tamási Áron Színház által bemutatandó Iráni konferencia

Kihívás és tanítás a Tamási Áron Színház által bemutatandó Iráni konferencia

Az idei sepsiszentgyörgyi színházi évad első bemutatója, az Ivan Viripajev által írt és Bocsárdi László által rendezett Iráni konferencia több okból is rendhagyó lesz, tudtuk meg Pál-Ferenczi Gyöngyi színházmenedzsertől: mert a Tamási Áron Színházban lesz a magyar nyelvű ősbemutató, mert kettős szereposztásban játssza a társulat, harmadszor pedig mert ez egy rendkívül fajsúlyos, filozófiai mondanivalójú darab. A színház vezetősége a tegnapi összpróba után sajtótájékoztatón harangozta be az előadást.