Felhívás!

Röviden

Vigadó-program

* Ma 17 órától Csodafőnix Egyesület interaktív foglalkozást tart egyedülálló szülőknek a Vigadó Galériájában. A belépés díjtalan.

* Ma 17 órától SPEED – Egy hatékony és fejlett gazdaságért  elnevezésű projektismertető tájékoztatót tartanak a Vigadó emeleti termében.

* Ma 19 órától nagyteremben a Csíki Játékszín Pierre Barliett és Jean-Pierre Grédy A kaktusz virága című előadását játssza. Egy jegy ára 20 lej, érvényes a Toldi- és a Boér Géza-bérlet.

* Március 22-én 16.30-tól a nagyteremben folytatódik az Ezüst Akadémia előadássorozat. Ezúttal Kisné Portik Irén néprajzos a meghívott, aki Jelképek a húsvéti tojásokon címmel tart előadást.

* Március 22-én 18 órától a Vigadó Galériájában megnyílik a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület hagyományos húsvéti népművészeti kiállítása. A belépés díjtalan.

* Március 23-án, pénteken 19 órától a Crazy Plumbers zenekar koncertezik a nagytermi stúdióban. A rockabilly az egyik legkorábbi és legmeghatározóbb rock ‘n’ roll zenei műfaj, amely az 1950-es évek Amerikájában bukkant fel. Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins, Gene Vincent vagy Wanda Jackson csak pár név, amely meghatározta ezt a korszakot. A Crazy Plumbers zenekar nagysikerű, A rockabilly láz – egy műfaj antológiája című, előadással fűszerezett akusztikus koncertje az ’50-es évek Memphisébe repíti a hallgatóságot, ahol a műfaj született. Jegyár: 10 lej.

Zöldhulladék-gyűjtés

A Gosp-Com Kft. értesíti a lakosságot, hogy március 26–30. között zöldhulladék-gyűjtést szervez Kézdivásárhely, Nyujtód, Szászfalu és Sárfalva helységekben. A Gosp-Com Kft. munkatársai arra kérik a magánlakások tulajdonosait, hogy a háztartásukban keletkezett, biológiailag lebomló zöldhulladékokat, nyers konyhai hulladékot (krumplihéj, almacsutka, zöldségmaradványok), valamint kerti hulladékot (kisebb ágak, falevelek, növényi maradványok) helyezzék ki a portájuk elé a megadott időszakban. Érdeklődni lehet a cég székhelyén, a Budai N. Antal 1. szám alatt vagy a 0267.361.060-as telefonszámon.

Hozzászólások