Felhívás!

Röviden

Húsvéti vásár

Barót polgármesteri hivatala a városi művelődési házzal közösen idén is megszervezi a húsvéti vásárt, melyet a Piac utcában tartanak szombaton, március 24-én 11 órai kezdettel.

 

Kalendárium

Március 23-án, pénteken 18 órakor a baróti Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesülete és Erdővidék Múzeuma közös szervezésében, a víz világnapja (március 22.) alkalmával, a múzeum Kászoni Gáspár-termében, Mindennapi vizünk, mindennapi kenyerünk címmel Keresztes Bíborka értékőrző (Kisbacon) tart előadást. A világnap fontosságát Egyed Emőke egyesületi elnök ismerteti.

 

Tortoma Önképzőkör

Március 27-én, kedden 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében Barót a római birodalom kötelékében – a véczeri lelőhely címmel Pánczél Szilamér régész (Marosvásárhely) tart vetített képes előadást. Házigazda: Demeter László muzeológus.

 

Húsvéti készülődés

Március 28-án, szerdán 17 órától immár 12. alkalommal szerveznek a húsvéti ünnepkörhöz tartozó tevékenységet Erdővidék Múzeumában. Az előző évekhez hasonlóan Demeter Mária (Barót) és Zsigmond Ibolya (Kisbacon) tanítanak tojásírást, valamint tojáspatkolás-bemutatót tart Józsa József (Bodos) tojáspatkoló. A tanulási és gyakorlási folyamathoz mindenki hozzon magával annyi főtt tojást, amennyit szeretne felhasználni, valamint puha rongyot a tojások törléséhez, és kevés szalonnabőrt a fényezéshez.

 

Segítség rászorultaknak

Némethi Gyula, a Motivation Alapítvány munkatársa a baróti polgármesteri hivatalon keresztül ajánlotta fel segítségét mozgássérülteknek, ágyban fekvő betegeknek. Tolószék, pelenka, katéter, de más különböző gyógyászati segédeszközök beszerzésében is segítséget nyújt, díjmentesen. Az alapítvány munkatársai továbbá az eszközök használatával kapcsolatban is felvilágosítást adnak. Az érdekeltek bővebb tájékoztatásért keressék Némethi Gyulát, a 0765.911.715-ös telefonszámon, e-mail-címe nemethigyula@yahoo.ro.

Hozzászólások