Érdemes volt benevezni

Érdemes volt benevezni

Amint arról beszámoltunk, Kézdivásárhely három csapattal nevezett be az Örökségünk őrei című vetélkedőre, és egy csapat a döntőig jutott. Az RMDSZ helyi szervezete úgy döntött, hogy az összes résztvevő diákot jutalomban részesíti.

Az Ince László Céhtörténeti Múzeumot, a minorita rendházat és az egykori Székely katonaneveldét vették örökbe azok a középiskolás diákok, akik beneveztek a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által szervezett, az Örökségünk őrei nevet viselő vetélkedőre. A Kolozsváron megtartott döntőbe csak a Nagy Mózes Gimnázium diákjai jutottak be, de az RMDSZ helyi szervezetének a képviselői úgy döntöttek, mindenkit különdíjban részesítenek, amit hétfőn délelőtt a kantai gimnáziumban jelentettek be.

Bokor Tibor polgármester kifejtette: a céhes város egyik testvértelepüléséhez, Mezőkövesdhez közel levő fürdőn lazíthatnak a diákok, a nyeremény pedig Fejér László Ödön szenátor kézdiszéki szenátor felajánlása révén teljesedik ki: a mintegy negyven diák tartalmas napot tölthet el a magyar fővárosban, többek között megtekinthetik az Országházát és a budai várat is. Mindkét politikus hangsúlyozta: számukra a kézdivásárhelyi diákok voltak a nyertesek.

A polgármester reményét fejezte ki, hogy a diákok jövőben is beneveznek, hiszen a felújítandó minorita rendház mellett remény mutatkozik a régi kaszárnya felújítására is, így a téma magától adódik.

Hozzászólások
Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Május 24–26. között huszonhét olyan lenyűgöző természetfilmet nézhet meg ingyen a közönség, amelyeket 98 országból beérkezett 1400 pályamunkából válogattak a gödöllői Grassalkovich-kastélyban megrendezendő ötödik természetfilm-szemlére. Ezeket az alkotásokat a Vadon Egyesület, valamint a gödöllői királyi kastélyban működő múzeum jó kapcsolatának köszönhetően ott és itt egyszerre vetítik majd.

Egy sikeres életút kiteljesedése

Egy sikeres életút kiteljesedése

Napjainkban sajnos ritkán fordul elő, hogy egy csinos, sikeres magyar lány, aki előtt a világ kitárult, egy kis porfészeknek tartott, ráadásul Magyarország jelenlegi határain kívül eső városkában telepedjen le, és nemzete múltjával, jelenével, jövőjével, illetve sorsának alakulásával kezdjen el foglalkozni. A nemrégiben Sepsiszentgyörgyre látogató G. Nagy Lilla Imolával ez történt. És nem jött üres kézzel, élete rezdüléseinek kottáját, a Délvidék titkai, Mit ér az ember, ha magyar című könyvét is magával hozta.