Virágba borul Kézdivásárhely főtere

A virágvásárok tíz éve játszanak fontos szerepet a céhes város életében, a város és a környékbeli falvak lakói minden tavasszal beszerezhették a legszebb virágokat a Molnár Józsiás-parki dísznövény kiállításon.

Idén egy új rendezvénnyel készül a kézdivásárhelyi önkormányzat, amely kizárólag a virágvásárt helyezi a fénypontba. A rendezvény a Virágvarázs nevet kapta, és április végén, két napon át zajlik a Gábor Áron téren.

Kézdivásárhely Önkormányzata idén első alkalommal szervezi meg a Virágvarázs elnevezésű virágvásárát, amelyre növénytermelők és kertészeti cégek jelentkezését várja. A rendezvény időpontja április 25–26., azaz csütörtök és péntek, helyszíne a Gábor Áron tér. A rendezvény idejére a főteret nem zárják le, az esemény ugyanis a tér közepén zajlik majd.

Hozzászólások
Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Május 24–26. között huszonhét olyan lenyűgöző természetfilmet nézhet meg ingyen a közönség, amelyeket 98 országból beérkezett 1400 pályamunkából válogattak a gödöllői Grassalkovich-kastélyban megrendezendő ötödik természetfilm-szemlére. Ezeket az alkotásokat a Vadon Egyesület, valamint a gödöllői királyi kastélyban működő múzeum jó kapcsolatának köszönhetően ott és itt egyszerre vetítik majd.

Egy sikeres életút kiteljesedése

Egy sikeres életút kiteljesedése

Napjainkban sajnos ritkán fordul elő, hogy egy csinos, sikeres magyar lány, aki előtt a világ kitárult, egy kis porfészeknek tartott, ráadásul Magyarország jelenlegi határain kívül eső városkában telepedjen le, és nemzete múltjával, jelenével, jövőjével, illetve sorsának alakulásával kezdjen el foglalkozni. A nemrégiben Sepsiszentgyörgyre látogató G. Nagy Lilla Imolával ez történt. És nem jött üres kézzel, élete rezdüléseinek kottáját, a Délvidék titkai, Mit ér az ember, ha magyar című könyvét is magával hozta.