Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 76 ezeren megkapták már a különbözeteket az átszámított nyugdíj után

Több mint 76 ezeren megkapták már a különbözeteket az átszámított nyugdíj után Gazdaság

Szeptember 30-án lezárul a nehéz munkakörülmények között dolgozó személyek nyugdíjának az átszámítási folyamata, az összesen 81.000 nyugdíjas közül több mint 76.000 már megkapta a különbözetet, nyilatkozta Marius Budăi munkaügyi miniszter vasárnap este a România TV műsorában.

Hirdetés
Hirdetés

„Szeptember 30-án lezárul a nyugdíjak átszámítási folyamata. Amikor a törvényt kezdeményeztük, és kiszámoltuk a költségvetést, 100.000 potenciális kedvezményettel számoltunk, a valóságban jelenleg valamivel többen vannak, mint 81.000, és közülük 76.000 már megkapta a különbözeteket, 2018. október elsejétől számítva egészen mostanig. A következő időszakban a többi, erre jogosult nyugdíjas is megkapja a pénzt” – szögezte le a munkaügyi miniszter.

Arra a kérdésre, hogy milyen értékű különbözetekről van szó, a miniszter rámutatott, hogy volt olyan eset, amikor ez az összeg 800, vagy akár 1.000 lejre is rúgott.

A miniszer megemlítette, hogy a kormány rendeletet készül elfogadni, amely azoknak a személyeknek a nyugdíját szabályozza majd, akik föld alatt dolgoztak, de nem kapták meg a besorolást a megfelelő munkakategóriába. Budăi szerint 2.000-3.000 személyről van szó.

A miniszter szerint főként azoknak a nyugdíját számították át, akik az 1-es munka kategóriában, vagy a speciális kategóriában dolgoztak és nyugdíjba vonulásukkor nem kapták meg a megfelelő pontszámot a jövedelem értékének kiszámításához.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük