Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Leszámolás Bukarest központjában: egy személy meghalt, egy másik súlyosan megsérült

Leszámolás Bukarest központjában: egy személy meghalt, egy másik súlyosan megsérült Románia

Egy személy meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült, miután két bűnbanda összetűzésbe került a Bukarest központjában található Alkotmány téren.

Hirdetés
Hirdetés

A két csoportosulás a parlament épülete előtt találkozott, majd botok és kardok segítségével verekedésbe kezdtek. A szemtanúk elmondása szerint legalább egy pisztolylövés is hallatszott, a hatóságok később találtak is egy fegyvert az összetűzés helyszínén.

A helyszínre kiérkező rohammentősök egy 30 éves és egy 21 éves áldozatot találtak, előbbit a mentősök erőfeszítései ellenére sem sikerült megmenteni, utóbbit nagyon súlyos állapotban szállították a bukaresti egyetemi kórházba.

„Egy férfi belehalt az ütlegelésbe. Holttestét elszállították az Országos Igazságügyi Orvostani Intézethez (INML) boncolás végett. A rendőrség helyszínelést végzett és több személyt kihallgatott. A vizsgálat folytatódik a konfliktus körülményeinek kiderítése érdekében” – tájékoztat a fővárosi rendőrség sajtóirodája.

Az eseménynek köze lehet az egy nappal korábban, ugyanezen a helyszínen lezajlott illegális autóversenyhez, amely során hat személy sérült meg, hét személyautó pedig megrongálódott.

Az utcai konfliktus vasárnap este 11 óra körül tört ki, a helyszínen összegyűlt személyek elkezdték egymást kergetni és ütlegelni, a szemtanúk szerint többen botokkal és kardokkal érkeztek.

Az összetűzést nyomán összesen hat személy került kórházba, öt személyt pedig a rendőrségre vittek kihallgatás céljából.

FRISSÍTÉS: Töltényhüvelyt és tölténytárat talált a helyszínen a rendőrség

A helyszínen – valószínűleg gázpisztolyból származó – töltényhüvelyt és tölténytárat, valamint ütlegelésre alkalmas kemény tárgyakat találtak a nyomozók.

A rendőrség eddigi információi szerint két, régóta konfliktusban lévő csoport tagjai találkoztak a helyszínen, és a szóváltás tettlegességig fajult.

A hatóságok a térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével próbálják rekonstruálni a történteket.

Az ügyet a bukaresti törvényszéki ügyészség gyilkossági osztálya vizsgálja ki.

FRISSÍTÉS 2: Kivizsgálásba kezdett a belügyminisztérium

Kivizsgálást indít egy, a belügyminisztérium, a rendőrség és a csendőrség illetékeseiből álló bizottság a fővárosi Alkotmány (Constituţiei) téren fenntartott közrend és közbiztonság állapotáról.

A belügyi tárca hétfőn közleményben tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a minisztérium közrenddel és közbiztonsággal foglalkozó államtitkára bizottság létrehozását rendelte el, amelynek az a feladata, hogy felmérje az említett bukaresti kerület közbiztonságát, megelőzendő a vasárnap estihez hasonló összetűzéseket.

A bizottságnak arra is fényt kell derítenie, hogy melyek voltak a vasárnapi, emberéletet követelő konfliktus okai és körülményei.

A hatóságok vasárnap óta fokozták a rendfenntartó erők jelenlétét az Alkotmány téren és környékén.

A belügyminisztérium emlékeztet, hogy a főváros szóban forgó részén számos turista megfordul, kedvelt találkozóhelye a fiataloknak, gyakori helyszíne a különböző ünnepségeknek, rendezvényeknek, így a rendfenntartóknak kiemelt figyelemmel kell őrködniük ezen a területen.

(Digi24/Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük