Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pénzügyminiszter: július 31-én a kormány elé kerül a költségvetés-kiigazítás

Pénzügyminiszter: július 31-én a kormány elé kerül a költségvetés-kiigazítás Gazdaság

Szerdán lezárulnak a költségvetés-kiigazítással kapcsolatos egyeztetések a minisztériumokkal, csütörtökön tárgyalnak a témáról Viorica Dăncilă miniszterelnökkel, július 31-én pedig a kormány elé kerül a költségvetés-kiigazítás tervezete – nyilatkozta szerdán a pénzügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

Eugen Teodorovici a téma kapcsán leszögezte, biztosítják a pénzt a közalkalmazotti bérek és a nyugdíjak kifizetésére, illetve a beígért befektetésekre, ezek jelentik a prioritást, „a fennmaradó különbözet pedig eloszlik majd a minisztériumok között”.

A kilátásba helyezett költségcsökkentésekkel kapcsolatban Teodorovici azt mondta, pénzügyminiszterként kötelessége megkövetelni, hogy a közpénzeket „a gazdaság növekedését elősegítő célokra fordítsák, ne olyan tevékenységekre költsék, amelyek nem indokoltak”.

Arra a kérdésre, hogy számolnak-e a költségvetési hiánycél növelésének lehetőségével, a miniszter azt mondta, erről eddig nem esett szó.

„Előbb meg kell néznem, mit tárgyaltak kollégáim az egyes minisztériumokkal, mi következik majd ebből a helyzetből, és július 31-én meghozzuk a döntést. (…) Marad a korábban megszabott 2,76 százalékos deficitcél” – fogalmazott.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük