Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Johannis a nyugdíjtörvényről: túl alacsonyak a nyugdíjak, szükség van az emelésre

Johannis a nyugdíjtörvényről: túl alacsonyak a nyugdíjak, szükség van az emelésre Gazdaság

Klaus Johannis államfő bevallása szerint azért hirdette ki az új nyugdíjtörvényt, mert jelenleg túl alacsonyak a nyugdíjak, így szükség van a jogszabályra.

Hirdetés
Hirdetés

A Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában az elnök rámutatott, túl alacsonyak a nyugdíjak Romániában, emellett pedig méltánytalanságokat is rejt a jelenlegi rendszer, ezért mindenképpen szükség volt egy olyan törvényre, amely felszámolja ezeket a hibákat.

„Másrészt felvetődött, hogy honnan lesz pénz minderre. Beszéltem a témáról a miniszterelnökkel, világosan megkérdeztem tőle, van-e pénzük a nyugdíjak kifizetésére. A kormányfő arról biztosított, hogy a kabinet végzett egy elemzést, és van pénz a nyugdíjakra. Ezt követően kihirdettem a törvényt” – magyarázta Johannis.

Az államfő hétfőn hirdette ki a nyugdíjtörvényt, amelyet június 26-án fogadott el ismét a képviselőház az alkotmánybíróság által kért módosítások végrehajtását követően.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. július 11., 8:50
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Eddig azt mondta, nincs pénz. Ha emelik, baj, ha nem emelik, baj. Ideje lenne eldönteni .És megérteni, hogy most már nem a liberálisok, hanem az egész ország elnöke.