Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Winkler Gyula a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság alelnöke maradt az EP-ben

Winkler Gyula a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság alelnöke maradt az EP-ben Románia

Winkler Gyula, az RMDSZ Európai Parlamenti (EP) képviselője újabb alelnöki megbízatást kapott az Európai Parlament (EP) Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságában (INTA). Az INTA alakuló ülésén megválasztották a szakbizottság vezetőségét is – tájékoztat az RMDSZ szerda esti közleménye.

Hirdetés
Hirdetés

„Megtiszteltetés, hogy újra megválasztottak a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság alelnökévé, de ugyanakkor hatalmas kihívást is jelent. A globális kereskedelem rendkívül ingadozó és kiszámíthatatlan időket él, ezért az INTA szakbizottság kiemelkedően fontos szerepet játszik az Európai Unió (EU) döntéseiben” – hangsúlyozta Winkler Gyula a szakbizottság alakuló ülését követően.

Winkler Gyula szerint biztosítani kell, hogy a globalizáció mindenki számára előnyt nyújtson és hogy az európai iparágak, általában véve a mi gazdaságunk a nemzetközi piacon védelmet kapjon a tisztességtelen versennyel szemben.

„A kis- és középvállalkozók érdekeinek elősegítéséhez kívánok hozzájárulni, hiszen ezeknek jobban ki kell használniuk az EU által megkötött kereskedelmi egyezmények előnyeit. A kereskedelem valóban magas hozzáadott értékkel rendelkező munkahelyeket kell hogy létrehozzon. Végezetül, mindezek a célkitűzéseknek Közép- és Kelet-Európában is meg kell valósulniuk” – idézi Winklert a kölemény.

A szerdai alakuló gyűlésen arról is döntöttek, hogy az INTA szakbizottsági elnöki tisztségét a továbbiakban is Bernd Lange (Németország, S&D) EP-képviselő tölti be.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. július 11., 14:56
    ÉRTÉKELÉS: -5

    Az egy nagyon komoly bizottság, oda szaktudás kell. De hát a csíkisörörrel teli gyűlölködők ennyit tudnak: szidalmazni, sértegetni. Pedig ők is hasznot húznak az ott folyó munkából, erre kellene gondoljanak, összehasonlítva a mai árúbőséget a rendszerváltozás előtti katasztrófával.