Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Munkaügyi miniszter: alig csökkent az alkalmazottak száma januárhoz képest

Munkaügyi miniszter: alig csökkent az alkalmazottak száma januárhoz képest Gazdaság

Jelen pillanatban 5.580.000 alkalmazottat tartanak számon Romániában, ami mindössze 640-nel marad el a januárban jegyzett számtól – jelentette ki kedd este Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető a közszolgálati televízió műsorában rámutatott, a Munkaügyi Felügyelet nemrég azt közölte ugyan, hogy március 16-a és július 15-e között 875.000 munkaszerződés szűnt meg az országban, ezek többsége azonban olyan munkavállalóké volt, akiknek több munkaszerződésük is futott párhuzamosan.

A miniszter szerint az elmúlt időszakban jövedelem nélkül maradt személyek valós számát az alkalmazottakat nyilvántartó Reges/Revisal adatbázis mutatja. E szerint jelen pillanatban 5.580.000 személynek van munkaszerződése Romániában, és ez a szám mindössze 640-nel kisebb a 2020 januárjában jegyzett aktív alkalmazottak számánál – szögezte le.

Hozzátette, a 875 ezer megszüntetett munkaszerződés főként annak a számlájára írható, hogy a világjárvány érthető módon „nyugtalanságot” és „zavart” keltett a munkáltatókban, akik megszüntettek állásokat, nem sokkal később azonban újakat létesítettek.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások