Felhívás!

Meglepő eredményt hozott az olasz ellenanyagszűrés

Meglepő eredményt hozott az olasz ellenanyagszűrés Külföld

Reprezentatív ellenanyag-vizsgálatot végeztek el az olasz lakosságon, és ebből kiderült, hogy körülbelül másfél millió ember, a népesség 2,5 százaléka fertőződhetett meg az új koronavírussal Olaszországban. Ez hatszor nagyobb szám, mint amennyi fertőzött eddig a nyilvántartásban szerepelt. 

Hivatalos adatok szerint Olaszországban 248 229 embert fertőzött meg a koronavírus, és 35 166-an haltak meg a Covid-19 betegségben.

A SARS-CoV-2 koronavírus ellenanyagát 64 660 emberben vizsgálták meg az Istat olasz statisztikai hivatal és az egészségügyi minisztérium közös kutatásában, május 15. és június 15. között. A felmérés jelentős különbségeket talál az egyes régiók között, és ahogy az sejthető volt, az északi Lombardia volt a legsúlyosabban érintett, ott a lakosok 7,5 százalékánál lett pozitív az ellenanyagteszt. A déli Szicíliában csupán 0,3 százalék volt az arány.

Azt is megállapították, hogy az ellenanyaggal rendelkező páciensek majdnem 30 százalékánál nem jelentkeztek a betegség tünetei. Roberto Speranza egészségügyi miniszter elmondta, a márciusi és áprilisi kijárási korlátozások nélkül még nagyobb mértékben elterjedt volna a betegség.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások