Felhívás!

A közintézményekre is kiterjesztjük az elektronikus háztartási gépek roncsprogramját

A közintézményekre is kiterjesztjük az elektronikus háztartási gépek roncsprogramját Gazdaság

Az elektronikus háztartási gépek roncsprogramját ki fogjuk terjeszteni a közintézményekre és polgármesteri hivatalokra is, jelentette ki Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter hétfőn.

“Ki akarjuk terjeszteni az elektronikus háztartási gépek roncsprogramját a közintézményekre is. (…) Az általam vezetett intézmény alagsorából sikerült több mint 11.000 kilogramm elektronikus hulladékot elszállíttatnom; több évtizedes számítógépeket, televíziókat, stb. Mindenhol vannak ilyen hulladékok, és így szeretném segíteni a helyi közigazgatási hatóságokat, az állami intézményeket, hogy új, energiahatékony felszereléseket vásároljanak, amelyek még helytakarékosak és esztétikusak is” – fejtette ki a miniszter.

Hangsúlyozta, ennek kidolgozása még munka alatt áll, azonban az állampolgároknak szóló, bővített program hamarosan kiírásra kerül, és az idei költségvetése kétszeres a tavalyihoz képest. Az idei programot a televíziókészülékekre és mosogatógépekre is kiterjesztettük, mutatott rá Gavrilescu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.