Felhívás!

Kisfia született Meghan hercegnének és Harry hercegnek

Kisfia született Meghan hercegnének és Harry hercegnek Külföld

Kisfia született Meghan hercegnének és Harry hercegnek jelentette be a büszke apuka, mely meglepetés volt a szülők számára is.

A hír alig fél órával azután érkezett, hogy a Buckingham-palota, a brit királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala bejelentette, hogy megindult a szülés. A hercegi pár hivatalos Instagram oldala szerint azonban a brit sajtó alaposan le volt maradva, a pici ugyanis hétfőn a hajnali órákban született meg.

“Izgatottan jelenthetem be, hogy én és Meghan reggel óta egy kisfiú boldog szülei vagyunk, egy egészséges fiúé. Ez a legcsodálatosabb élmény, amit csak el tudok képzelni! Amit az anyák véghez visznek, az felfoghatatlan!” – mondta röviden a herceg a windsori birtok előtt várakozóknak, aki megköszönte a nyilvánosság támogatását és örömét. A névről egyelőre nem nyilatkozott az apuka, melyek közül a fiúneveknél a top ötben a Nicholasnak, az Albertnek, a Philipnek, az Arthurnak és az Alexandernek jutott hely a fogadóirodák szerint. Annyi biztos, hogy a pici születésétől kezdve a Dumbarton grófja címet viseli.

A pici érkezése utáni nyilvános megjelenésre biztosan nem kerül sor, melyet Katalin hercegné mindhárom gyermeke esetén hagyományként megőrzött.

A hercegi pár április közepén közleményben tudatta, hogy a világnak várnia kell a kis trónörökös születési időpontjára és nevére is, a kicsi megérkezése után ugyanis először megosztanák a nagy hírt a családdal, és megünnepelnék az új jövevény érkezését, mielőtt mindenkivel közölnék a fontos híreket. A pár úgy döntött, hogy a lehető legprivátabb családi eseményként kezeli a pici születését, így sem a szülés helyéről, sem annak körülményeiről nem osztottak meg részleteket. Szerencsére azonban ez nem több napos, hanem csupán néhány órás késleltetést jelentett a sajtó számára.

Az azonban kiszivárgott, hogy Meghan hercegné új otthonában, a Frogmore Cottage-ban szeretett volna életet adni első gyermekének, elkerülvén a kórház előtti tömeghisztériát. Az, hogy Meghan végül otthonában vagy kórházban adott-e életet gyermekének, nem nyilatkozta le a herceg.

Harry herceg – II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia – tavaly májusban esküdött örök hűséget Meghan Markle amerikai színésznőnek Windsor ősi királyi kastélyában. Az esküvő után az uralkodó a Sussex hercege, valamint hercegnője címet adományozta nekik.

Harry és Meghan első gyermeke a hetedik helyet foglalja el a brit trónutódlási sorban, majdani nagypapája, vagyis Károly trónörökös, valamint Harry bátyja, Vilmos herceg, Vilmos három gyermeke, valamint édesapja, a trónöröklési sorrendben hatodik helyen álló Harry után.

A hercegi házaspár első gyermekének trónöröklési helyét immár nem befolyásolja a neme, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Harry és Meghan elsőszülött gyermeke a királynő nyolcadik dédunokája.

A hercegi pár számára prioritás volt, hogy ne a királyi család buborékjában nőjön fel gyermekük, többek között emiatt döntöttek úgy, hogy elköltöznek a palotából. Az új 10 hálószobás, zöldenergiát használó házuk sokkal több életteret ad majd a családnak, hiszen a pár eddig egy két hálószobás házban élt a Kensington-palota falai között, melyhez sem udvar, sem zöld terület nem tartozott. Leginkább tehát a nagyobb tér és a nyugodtabb környezet az oka annak, hogy Harry és Meghan távolabb költözött Vilmos hercegtől és feleségétől, Katalin hercegnétől.

(hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.