Újabb versenyekre fel!

Az új évben is több versenyen, olimpián tehetik próbára tudásukat a háromszéki diákok. Ma tartják a középiskolások Bolyai Matematika Csapatversenyének megyei szakaszát.

Január 15-ig lehet benevezni a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom tantárgyverseny gimnazista diákok számára szervezett körzeti fordulójára. A megmérettetésre január 19-én, 10 órai kezdettel kerül sor a megye négy városában. Február 16-án a Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz–Földtan Verseny megyei szakaszán mérhetik össze tudásukat a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók.

A színvonalas Bolyai Matematika Csapatverseny középiskolások számára szervezett megyei fordulóján legjobban teljesítő csapatok meghívást kapnak a február 22-én, Magyarországon sorra kerülő döntőre. A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség honlapján közzétett felhívás szerint a Mikes Kelemen-olimpia körzeti szakaszának szervezője a megyeszékhelyen Szonda Kinga magyar szakos tanár, a verseny színhelye a Nicolae Colan Általános Iskola. Kézdivásárhelyen László Ildikónál kell benevezni az 5–8. osztályos diákokat, a versenyt pedig a Molnár Józsiás Általános Iskolában tartják, Baróton Kékesi-Keresztes Lujza a szervező, míg Kovásznán Molnár Julianna., a verseny helyszíne a Baróti Szabó Dávid Szakközépiskola, illetve a Kőrösi Csoma Sándor Líceum. A legjobban teljesítő tanulók továbbjutnak a megyei szakaszra.

Február 16-án a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban tartják a 27. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz–Földtan Verseny megyei fordulóját a hetedik és nyolcadikos tanulók számára. A Magyar Természettudományi Társulat által kiírt verseny erdélyi szervezője és lebonyolítója a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége. A versenyzők az RMPSZ megbízott tételírói által összeállított központi feladatlapot oldják meg. A dolgozatokat központi javítókulcsok alapján a helyi versenybizottság javítja és értékeli. Az első és második helyezettek továbbjutnak az országos döntőre, melyet március 23-án Kolozsváron, a Báthory István Elméleti Líceumban szerveznek meg. Az országos döntőn a legmagasabb pontszámot elért négy 7. évfolyamos és négy 8. évfolyamos tanuló jut tovább a május 10–12. között Egerben sorra kerülő Kárpát-medencei döntőbe.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.