Felhívás!

Nemzetközi sporttánc-verseny

Nemzetközi sporttánc-verseny Cseperedő

A sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza öt moderntánc-csoportja vett részt a magyarországi Tiszavasvári településen szervezett Revolution Dance Cup nemzetközi versenyen december első hétvégéjén. A 44 megyeszékhelyi versenyző három arany, két ezüst minősítéssel és egy különdíjjal tért haza.

Ez egy egyedi versenyrendszerű megmérettetés, ahol profi, haladó és kezdő kategóriába sorolják a táncosokat. A csoportok arany, ezüst és bronz minősítéseket kaphatnak, de a kupáért is küzdeni kell. Háromféle besorolásban, 6 korcsoportban és 8 tánckategóriában lehet nevezni. Minden arany minősítést szerzett csapat között hirdetnek abszolút győztest, akik hazavihetik az adott év kupáját.

– A megyeszékhelyi Tanulók Házának táncosai első alkalommal szerepeltek külföldi versenyen. Romániában szervezett nemzetközi szintű versenyen voltunk, de az országhatárt még nem léptük át. Most ez is megtörtént, és bízom benne, hogy még sok ilyen lehetőség lesz – mondta Molnár Enikő táncoktató.

A sepsiszentgyörgyiek a verseny első napján léptek fel. Több mint 1500, különböző országokból érkezett táncossal mérték össze tudásukat.

– Nagyon színvonalas viadal volt, erős mezőnnyel. Mi öt csoporttal indultunk, kettő a manó (7-9 év) és 3 a junior (13-16 év) kategóriában versenyzett. Két csoportban a táncosok száma 20 felett volt. Az egyik mega-formációban én is szerepeltem, a legkisebb táncos 7 éves volt, és én a 29 évemmel a legidősebb. Nagy élmény volt számomra, hogy 15 év után újra versenyezhettem – mesélte Enikő.

A Tanulók Háza táncosai először indultak hiphop kategóriában, és kitűnően szerepeltek.

– Ez a csoport a legerősebb, és volt bátorságunk benevezni. Igaz, több mint fél éve készülünk a koreográfiával, sokat gyakoroltunk, meghívottunk is volt, aki sokat segített, tanított – emelte ki.

A legkisebbek két arany minősítést érdemeltek ki: a profi kategóriában szereplő Mano Squad hiphop táncstílusban végzett az első helyen, akárcsak a szintén profi kategóriában bizonyító Dancing Dolls, amely a show-táncban bizonyult a legjobbnak. A haladóknál a Power Squad a hiphop táncstílusban szerezte meg a legjobb minősítést, Concert kategóriában pedig különdíjat kapott. A profi csoportba sorolt One Beat hiphop, míg a No Limit open táncstílusban szerzett ezüst minősítést.

– Nagyon elégedettek vagyunk az elért eredményekkel, nagyon büszke vagyok a tanítványaimra. Köszönettel tartozunk Bartók Ildikónak, aki fellépő ruháinkat varrta, és természetesen a szülőknek. Nagyon jól megszervezett verseny volt, a Mikulás is jelen volt, és a szünetekben édességet osztogatott puttonyából – mesélte Molnár Enikő.

Gratulálunk a táncosoknak – Ádám Kriszta, Alexandrescu Andreea, Barabási Janka-Johanna, Bartha Csilla, Bălănică Alexandra, Bălănică Brianna, Benedec Orsolya, Bernad Andreea, Bercea Andrada, Boriceanu Bianca, Boriceanu Beatrice, Cernescu Denisa, Cojocaru-Vlad Lorena, Csutka-Daczó Zsanna, Dima Cosmin, Gáspár Barbara, Galang Nicole, Gombos Andrea, Györgyilyés Barbara, Iancu Henrietta, Imreh Diána, Imreh Izabella, Imreh Edina, Imreh Evelin, Imreh Zselyke, Karácsony Adrienn, Koós Adrienn, Krizbai Attila, Kulcsár Bernadett, Laslo Renáta, Moldován Andreea, Okos Márk, Pandele Mara, Pap Hunor, Popa Ana-Maria, Sándor Mátyás, Szakács Johanna, Sylvester Henrietta, Turturică Diana, Trandafir Rianna, Urdă Andreea, Vass Barbara, Vlăsceanu Andrea, Zsigmond Zsanett – és oktatójuknak!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. december 8., 11:03
    ÉRTÉKELÉS: 1

    …kàr ,hogy nàlunk csak kosàrlabda a tàmogatott sport (meg a foci ,de amig van egy Dioszegi addig azt nem szabad bàntani ,minden elismerèsem),pedig vannak a vàrosnak fiataljai ,akik màr számos hazai ès nemzetközi versenyen bizonyitottak és büszkèn kèpviseltèk Sepsiszentgyörgyöt ….,aki mit tett értük semmit ….jò lenne ha a vàros vezetösége egy kicsitt elgonolkodna ès ne a nègerekre lenne büszke hanem az itt született, èlő sportolokra ,hisz vannak böven tehetsègei Szentgyörgynek is ….!!!