Felhívás!

Játékokat gyűjtenek

Játékokat gyűjtenek Cseperedő

A kézdivásárhelyi Helen Doron Angol Nyelviskolában hetente több tucatnyi gyerek is megfordul, a közel 6 éve működő nyelviskola folyamatosan gyerekhangoktól zajos, akik rendszeresen kiscsoportokba tömörülve ismerkednek, barátkoznak az angol nyelv szépségeivel.

Az őszi időszak is mozgalmasra sikerült, a kiscsoportos tevékenységek során ugyanis mindig a különböző jelesebb ünnepekre fókuszálnak. Így az elmúlt hetekben szó esett a Halloweenről, na meg a Mikulás is megrázta puttonyát, sok-sok ajándékkal örvendeztetve meg a kicsiket. A Helen Doron English a világon egyedülálló módszer és intézmény, lépésről lépésre felépített tananyagokkal, ahol a gyermekek akár már 3 hónapos kortól egészen 19 éves korukig tanulhatnak.

Az 1985 óta létező Helen Doron English módszer e napig világszerte sokszázezer gyermek nyelvtanulását könnyítette meg, köszönhetően az egyedülálló megközelítésnek, éspedig az anyanyelvi módszernek, aminek lényege, hogy a tanfolyamok angol nyelven folynak, tehát a gyermekek nem anyanyelvük fordításaként találkoznak a második nyelvvel. Ehelyett speciális angol nyelvű CD-ket hallgatnak a háttérben, míg játszanak otthon, vagy lefekvéshez készülődnek, és ily módon erőfeszítés nélkül szívják magukba a nyelv hangjait és melódiáját.

– Szeptemberben indultak új csoportok óvodás és kisiskolás korosztályban, januártól újabb csoportok indulnak majd az említett korcsoportokban. A módszer modulokra építkezik, ami azt jelenti, hogy évente, folyamatosságot betartva, a gyerekek bővíteni tudják ismereteiket, korosztályuknak megfelelően. Mindazok, akik érdeklődnek az egyedülálló módszer iránt, eljöhetnek, és részt vehetnek egy ingyenes órán, ahol betekintést nyerhetnek a módszer rejtelmeibe. Igény szerint az iskolásoknak segítünk az iskolai anyag gyakorlásában is – nyilatkozta Papp Gyöngyike, a nyelviskola vezetője.

Újdonságnak számít, hogy ősztől a központban angol nyelvű minőségi könyveket is találnak Nagy-Britannia legnagyobb gyermekkönyv-kiadója, az Usborne jóvoltából. Ezekkel a könyvekkel egyelőre könyves üzletekben nem találkozhatunk, a nyelvközpontban azonban lehet keresgélni a 0-14 éves korosztálynak szóló kiadványok között.

A központ az adventi időszakban harmadik alkalommal hirdeti meg játékgyűjtési akcióját. Ebben az évben a HD gyerekek és szüleik, valamint a Petőfi Sándor-iskola I. A osztályos tanulói, Marosi Erzsébet tanító néni és a szülők segítségével örvendeztetik meg karácsony környékén a felsőcsernátoni Bod Péter-iskola nehéz sorsú gyerekeit. Ha gyerekük már ráunt valamelyik játékára, kérik, csomagolják be egy kartondobozba, és hozzák be a Helen Doron-nyelviskolába december 15-ig. Mert adni és örömet szerezni jó!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.