Felhívás!

Adventi történetek a könyvtárban

Adventi történetek a könyvtárban Cseperedő

Megkezdődött a Bod Péter Megyei Könyvtár Adventi történetek – Várakozz könyvekkel, varázsolj betűkkel! címmel meghirdetett karácsonyváró, olvasásnépszerűsítő programja, amelyet 8-12 és 13-15 éves diákok számára hirdettek meg.

December 4-től 15-ig egy-egy történet és egy hozzá kapcsolódó, írásos feladat várja a diákokat. Az olvasnivalót és a feladatokat a gyermekkönyvtárban lehet megtalálni, egy adventi kalendáriummá alakított katalógusszekrény fiókjában. A megfejtéseket ugyanoda kell visszatenni másnap 16 óráig. A programba bármikor be lehet kapcsolódni, akár egy-egy napra is.

Azok között, akik a feladott történeteknek legalább felét elolvasták, a feladványokat megoldották, és részt vesznek a záró rendezvényen, ajándékcsomagot sorsolnak ki. A program záró rendezvényére december 18-án, hétfőn 16.30-tól kerül sor a könyvtár Gábor Áron-termében, ahol a megyeszékhely ismert személyiségei olvasnak fel, a gyermekek pedig kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

A program nagy népszerűségnek örvendett az elmúlt években is, több száz kis- és nagydiák kapcsolódott be a karácsonyváró olvasásnépszerűsítő projektbe.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.