Felhívás!

Négy háromszéki csapatot díjaztak

Négy háromszéki csapatot díjaztak Cseperedő

Az idei tanévben is megszervezték a 9-12. osztályos diákok számára kiírt Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulóit. Kovászna megyéből a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumból és a Mikes Kelemen Líceumból összesen 49 csapat nevezett be a rangos megmérettetésre, közülük egy jutott tovább a Kárpát-medencei döntőbe.

A 9-12. osztályosok Bolyai Matematika Csapatversenyét idén hat körzetben szervezték meg. Az erdélyieket a magyarországi diákok egy részével a Hunnia-Dél körzetbe sorolták.

A középiskolások csapatversenyén minden évfolyamról az első hat helyezettet díjazták, megyénkből a 10. osztályosoknál két, a 11. és 12. évfolyamon egy-egy mikós csapat került be a legjobbak közé, de csak egy jutott tovább a Kárpát-medencei döntőbe. A Miklós Janka, Fazakas Gergő Nándor, Bartos Kriszta és Tamás Péter 10.-es diákok alkotta Varázsvízilovak-csapat a második helyen végzett, és meghívást kapott a február 26-án sorra kerülő Kárpát-medencei döntőre.

A vetélkedő honlapján közzétett adatok szerint harmadik helyen végzett a Nem a részvétel, hanem a fontos nevet viselő, végzős középiskolások alkotta csapat, melynek tagjai: Balázs Márton, Demeter Gergő, Kotró Előd és Kovács Álmos. Negyedik helyen zárta a versenyt a tizenegyedikesek Csőcselék nevű csapata: Balog Barnabás Dezső, Bereczki Anna, Tordai Ákos és Vizi Attila. A 10. osztályosok között ötödik lett a szintén mikós Matléták: Jancsó Abigél, Csáki Abigél, László Adrienn és Simon Dorka.

Bár a Mikes Kelemen Líceum diákjai nem kerültek be a díjazottak közé, mégis elismerést érdemelnek, hiszen igen nagy számban, 30 csapatban 120 diák nevezett be a rangos megmérettetésre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások