Felhívás!

Bábelőadás és színházpedagógiai foglalkozás

Bábelőadás és színházpedagógiai foglalkozás Cseperedő

A Cimborák Bábszínház kiemelt célja a bábszínházat műfajként széles körben népszerűsíteni, ezért a Páll Gecse Ákos által rendezett, A fák titkos szíve című, 2019-ben létrehozott bábelőadáshoz olyan típusú színháznevelési projektet csatolt, amely 5. és 9-11. osztályos diákokat céloz meg.

A 45 perces bábelőadást követően Prezsmer Boglárka, gyakorlott színházpedagógus vezeti a játékoskeretbe szervezett, cselekvéses, tapasztalati, élményszerző, személyes bevonásra és visszajelzésre is alkalmat adó 50 perces foglalkozást, ahol egy csoportnyi (20-30 diák) résztvevő lehetőséget kap arra, hogy a látott bábelőadás témáit közelebbről, személyesebb módon, és a bábelőadáshoz képest más formában is megvizsgálhassa. Körüljárja, elmélyítse egy-egy látott probléma természetét, így kialakíthassa saját viszonyulását a feltárt témához. Ez a közös játék alkalom a bontakozó személyiség formálására, a világ, azon belül pedig a többiek megismerésében nyújt segítséget, valamint kiváló tanulási módot biztosít a színházi kommunikáció, a színházművészet nyelvének megismerésére.

Osztályok, csoportok jelentkezését a 0755 335400 telefonszámra várják, Csüdöm Eszternél vagy a cimborakbsz@gmail.com e-mail-címre. A novemberben indított színházi projekt június 10-én zárul.

Támogatók: az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Kulturális Alap.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.