Felhívás!

Középiskolások csapatversenye

A 9–12. osztályosok Bolyai Matematika Csapatversenyét idén hat körzetben szervezték meg. A háromszékiek magyarországi diákokkal kerültek egy csoportba. Minden évfolyamról az első hat helyezettet díjazták, a legjobbak továbbjutottak a budapesti döntőbe.

Az erdélyieket, így a háromszékieket is a magyarországi Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok megyék versenyzőivel együtt a Hunnia-Dél körzetbe sorolták. A legnépesebb a kezdő középiskolások mezőnye volt, összesen 135 csapat versengett a továbbjutásért, a tizedikeseknél 105, a tizenegyedikeseknél 69, míg a végzősöknél 35 csapat mérte össze tudását.

Háromszékről a Székely Mikó Kollégium három csapata került be a díjazottak közé, és egy jutott tovább a február 23-i budapesti döntőbe.

A tizenegyedikes diákok alkotta Nem mondom meg csapat a második helyen végzett. Ugron Szabolcs matematika tanár tanítványai – Miklós Csenge, Roth Apor, Kiss Andrea Tímea és Csutak Dávid – képviselik megyénket a magyarországi országos szintű versenyen. A Balázs Márton, Demeter Gergő, Máthis Bence és Kovács Álmos kilencedikes diákok alkotta Nem a részvétel, hanem a fontos nevű csapata az ötödik helyen végzett, míg a Kotró–Kosztándi Anna, Laczkó Csongor Lóránt, Simon–Zsók Anett és Vitus Szabolcs tizedikesek Lábtekerészeti körduplány csapata a harmadik lett. Mind a kilencedikes, mind a tizedikes diákokat Deák Éva matematika szakos tanár készített fel a versenyre.

A február 23-án zajló csapatversenyen 9 feleletválasztós és 1 írásbeli kidolgozást igénylő feladatot kell megoldani a diákoknak. A szabályzat szerint az évfolyamonként legtöbb pontot elért csapat továbbjut a nemzetközi döntőre, amelyet június 22-én, Budapesten, a Veres Péter Gimnáziumban rendeznek meg. A verseny célja segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat, átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett összemérhessék tudásukat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.