Felhívás!

Két előadás van műsoron

Két előadás van műsoron Cseperedő

Februárban is szórakoztató és tanulságos produkciókkal várja nézőit a Cimborák Bábszínház. Szabad előadásban játsszák A fák titkos szíve című előadást ma 18 órától, és holnap 11 órától a stúdióteremben. Február 14-től A rest legény felújított változatával várják az érdeklődőket.

Az afrikai népmese alapján készült A fák titkos szíve című előadást az 5 év fölötti nézőiknek ajánlják az alkotók. Az előadást február 10–12. közötti időszakban, hétköznapokon 10 és 12 órától szervezett közönségnek játsszák. A történet egy nyúlról, egy hiénáról meg egy baobab fáról szól. Nekünk, európaiaknak talán nem mond sokat, de Afrikában ez az élet fája. Évezredes szimbóluma az életenergiának, teljesítménynek és a fiatalság megőrzésének. Több ezer évet él, hatalmas rostos törzse akár több tonna vizet képes tárolni. Menedéket, táplálékot, vizet biztosít a szavannai állatoknak és embereknek. Fák nélkül az emberiség nem létezne. Ez az afrikai népmese a Föld bármelyik pontján érvényes és jelenleg talán időszerűbb, mint valaha, fogalmazták meg az alkotók.

A rest legényről című magyar népmese alapján készült bábjátékot február 14–21. között játsszák. Az előadás az asztali bábjátszás és az árnyjáték technikáját ötvözi, a sajátos képi világot Simó Enikő képzőművész tervezte, a hangulatok megteremtésében nagy szerepet játszik a Román Hunor által szerzett népies zene.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.