Felhívás!

Farsang, szülinap és mese

Farsang, szülinap és mese Cseperedő

Lelkesen és izgatottan készülődtek a napközi otthon Csibész csoportjának tagjai a húshagyókedden megtartott maszkabáljukra. A várva várt pillanatban egymásután „érkeztek” a hercegkisasszonyok, az oroszlánok, a kallózok, a tűzoltók, a nindzsák, a pókemberek, a rendőrök, cowboyok. Természetesen nem hiányozhatott innen sem Piroska, sem Hófehérke.

 

A gyermekek a sok tréfás csúfolódóval, bekiáltóval és farsangi énekkel alapozták meg a jó hangulatot. Ezt növelte a szülők tevékeny részvétele is, hiszen a jó együttműködés eredményeként a felnőttek többsége is álarc mögé és jelmezbe bújt. Az élő zenét egy kedves apuka szolgáltatta, a finom fánkokat és kis kürtösöket anyukák és nagymamák szorgos keze varázsolta a farsangi asztalra, amit finom citromos teával kínáltak. A maszkabálunkról nem hiányozhatott a tánc sem, amelybe a bátrabb szülők is bekapcsolódtak. A néphagyományainkhoz híven mulatságunkat a kiszebáb elégetésével zártuk, abban a hitben, ha mégsem tudnánk elkergetni a telet, rigmusainkkal, zörgetéseinkkel legalább meggyengíthetjük az erejét.

Csoportunkban hagyomány a gyerekek születésnapjának megünneplése, a hét folyamán két gyereket köszönthettünk. Ilyenkor fő kellék a zene, a tánc és nem utolsósorban a finom sütemény. Az ünnepelteket közös rajzalbummal, képeslappal és sok jókívánsággal ajándékozzuk meg.

Csütörtökön, a bukaresti Ovidiu.Ro Egyesület, „Az óvoda – és a mesenépszerűsítő program” részesei lehettünk, ami tökéletesen beilleszkedtek a „mese”heti témakörünkbe. A mesét a gyermekek szívesen fogadták, és szép élményekkel gazdagodtak. A csoportot segédanyagokkal ajándékozták meg. A kis „csibészek” pedig örömmel vitték haza az ajándékban kapott mesés könyveket.

Bár tartalmas, vidám hét áll mögöttük, türelmetlen izgalommal várják a következő ovis kalandokat, hiszen egy boldog gyerek számára a tanulás egyet jelent a játékkal, a szórakozással.

 

Ferencz Mária Gyöngyvér óvodapedagógus

 

A bukaresti Ovidiu.Ro Egyesület az elmúlt héten a megyeszékhelyen ( Árvácska Napközi Otthon és őrkői óvoda), Kőröspatakon, Nagybaconban, Torján, Székelyszáldoboson és Bárkányban keresett fel román és magyar csoportokat egyaránt. Az egyesület munkatársai a gyerekeknek mesét olvastak, a szülőknek pedig az óvodábajárás fontosságáról, az óvoda szerepéről és a mese jótékony hatásáról beszéltek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.