Felhívás!

Ezek szelíd sárkányok

Ezek szelíd sárkányok Cseperedő

Meseműhelyt hirdetett a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola saját 7–13 éves tanítványainak. „Szeretnénk őket otthonlétük alatt alkotásra rávenni, ami azt jelenti, hogy Facebook-oldalunkon hetente két kihívást közlünk, amelyet teljesíteniük kell, mint a mesékben a királyfinak, aki el akarja nyerni a királylány kezét és a fele királyságot” – mondta Gáj Nándor igazgató.

A népiskola vezetősége két célt is követ: legősibb kultúrkincsünkre is felhívja a figyelmet, és bevonja a gyermekeket egy játékos versenybe oly módon, hogy minden művészeti ágba belekóstoljanak valamilyen formában, mert „a művészetek lélekerősítő varázserejét, szomorúságot elűző hatalmát” így is próbálják továbbadni.

– Hetente közlünk két próbát, teljesítésükre egy hete van minden gyereknek. Ezek a kihívások a kollégák ötletbörzéjén alakultak ki. Minden próbát nem árulunk el, de lesz olyan, hogy a hétpróbázóknak játszaniuk kell egy igazi vagy egy szituációs hangszeren (akár lábasfedőn, poháron), vagy meg kell nézzenek egy rövid előadást, és ahhoz kapcsolódniuk. Mindenki megkapja a jutalmát a küzdelemért, de szeretnénk egy szép meglepetés-fődíjat is kiosztani – árulta el Gáj Nándor.

Jövő héten az intézmény ugyanezt a versenyt a román gyerekeknek is meghirdeti – sok tanítvány van Bodzaforduló vidékéről is –, hamarosan pedig a 14–18 éves korosztályt is megszólítják. Nekik kicsit komplexebb kihívásokat talált ki az oktatók csapata, de a cél ugyanúgy az interdiszciplináris barangolás, a művészetekkel való kapcsolat szorosabbra vonása.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.