Felhívás!

Egyensúlyban a természettel

Egyensúlyban a természettel Cseperedő

Augusztus 12–15. között a kurtapataki Zonda Vendégházban zajlott az első Egyensúlytorna- és gyermekjógatábor. A 28-as létszámú lelkes csapatra – másfél évestől negyedik osztályosig – négy felnőtt vigyázott. A gyerekek többsége Albisból érkezett, de voltak köztük Kézdiszentlélekről, Kiskászonból, Kézdivásárhelyről és Marosvásárhelyről is.

Mivel a külvilágból érkező ingerek gyakran kibillentik az embert a harmonikus állapotából, a tábor célja többek az volt, hogy a gyerekek saját testi és lelki egyensúlyukat visszanyerjék a természet, a jóga, az egyensúlygyakorlatok, a légzéstechnikák, a lovaglás, a strandolás és nem utolsó sorban a játékok segítségével.

A gyerekek a lovarda csodás környezetében pozitív energiákkal töltekezhettek, hiszen az időjárás is kedvezett a betervezett tevékenységek kivitelezéséhez. A különböző segédeszközökkel végrehajtott sokféle mozgástechnika mellett bábozás, labdajátékok, úszásoktatás, lovaglás, festés, a népdal-, néptánctanulás, hangszerhasználat is helyet kapott, ezenkívül jutott idő mesére, társasjátékokra, , íjászatra és falunézésre is.

[reklám]

A táborban négy felnőtt segített a gyerekeknek mindezen tevékenységek megszervezésében és lebonyolításában: Hodor Enikő táborszervező tanítónő, egyensúlytorna- és gyermekjóga-oktató, Gere Judit tanítónő, Hodor Délia gyógypedagógus és lovasterapeuta, Szabados Sarolta, frissen végzett marosvásárhelyi doktornő.

A táborlakók sokszorosan bebizonyították kedves, segítőkész, barátságos hozzáállásukat a tábori programok kivitelezésénél, így a tábor elérte kitűzött célját.

A szervező hálás köszönetét fejezi ki a szülőknek, a felügyelőknek, a gyerekeknek, valamint a Zonda Lovarda és Vendégház vezetőségének, akik nélkül nem jöhetett volna létre a tábor.

Hodor Enikő

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.