Szinte teljesen megújult kerettel kezdi el a felkészülést a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata.

Szinte teljesen megújult kerettel kezdi el a felkészülést a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata. Bár a keret új, a célok a régiek. Bajnokság, serleg és minél jobb szereplés az Európa-kupában. A klub vezetői az új játékoskeretet ismertették tegnapi sajtóértekezletükön.

 

Négy év, három bajnoki cím, három Román-kupa győzelem – sorolta a számokat Miklós Zoltán, nem feledkezve meg a kiváló Európa-kupabeli szereplésről sem. A Sepsi–SIC elnöke elmondta: közép- és hosszútávon gondolkodnak, ezért újabb négyéves ciklusra meghosszabbították Zoran Mikes vezetőedzői szerződését, aki az utánpótlás-nevelést is koordinálja. Elképzelésük szerint nagyobb hangsúlyt kap az utánpótlás-nevelés (a nyáron a mangáliai U12-es bajnokságon bronzérmet nyertek), több szerephez jutnak a tehetséges hazai játékosok, egészséges egyensúlyt keresnek a fiatalok és idősebbek, tapasztaltabbak és kezdők, külföldi és belföldi játékosok között.

– Ez nem azt jelenti, hogy lemondunk az eredményekről, továbbra is az ország legjobb női kosárlabdacsapata szeretnénk maradni, megvédjük bajnoki és kupagyőztes címünket. A sepsiszentgyörgyi közönség, a Sepsi Aréna megérdemli, hogy magas tudású, jó csapatok játszanak ott, ezért vállaltuk a kupaszereplést – mondta Miklós.

A klubelnök hozzátette: a müncheni sorsolás nem kimondottan kedvezett, hiszen nehéz csoportba kerültek, messze lévő, hosszú utazást igénylő orosz és török ellenfelekkel.

Miklós Zoltán köszönetet mondott azoknak a játékosoknak (név szerint Tyaunna Marshallt, aki az olasz Fila San Martino di Luparihoz távozott, és Ancuţa Stoenescut említette, aki Kilin Tündével együtt Târgoviştére igazolt), akik hosszabb ideig itt játszottak, és jelentős segítséget nyújtottak az elért eredményekhez. – Büszkék vagyunk rá, hogy itt játszottak, és remélem, ők is büszkék arra, amit a Sepsi–SIC mezében elértek – mondta a klubelnök.

Rusz István kifejtette: az új négyéves ciklust új kerettel kezdik.

– Négy év alatt mindet elértünk, amit célul tűztünk ki, sőt, ha őszinték akarunk lenni, talán még többet is, mint amit négy évvel ezelőtt egyáltalán álmodni mertünk. Most új helyzet van, új ciklus kezdődik, új emberekkel – közölte a csapat menedzsere.

A régi csapatból csak a már sepsiszentgyörgyinek tekinthető Annemarie Gödri-Părău játékirányító mellett a középiskolás tanulmányait befejező Kovács Renáta maradt. A szabályzat szerint két negyed alatt folyamatosan két 23 év alatti játékosnak kell a pályán lennie, ezért „felhozták” az ificsapatból Jankó Editet, és hazajön Pécsről a kézdivásárhelyi Demeter Nóra is. Még csak 21 éves a Kolozsvárról a Sepsi–SIC-hez igazoló román válogatott Ioana Ghizilă, akit már két évvel ezelőtt is „kinéztek maguknak”, de akkor nem sikerült egyezségre jutni.

Franciaországból tér haza Anca Şipos, Alexandriáról érkezik center posztra Viorela Voicu (korábban Rus). Ugyancsak beállósnak jön Brassóból a tavalyi bajnokság legjobb leppattanózója (13,2 lepattanó/meccs), Kristina Higgins és egy másik volt ellenfelünk, aki meglehetősen sok borsot tört az orrunk alá, Marina Solopova, Szatmárnémetiből.

Új játékosok: Dominique Ellen 192 centiméteres center Nagy-Britanniából, Jovana Pašić montenegrói bedobó, Whitted Payton, a görög Niki Lefkadastól és a magyar nemzetiségű, Pöstyénből érkező szlovák válogatott, Angelika Slamova.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Kupaforduló Hosszú kiszállás vár a Sepsi OSK-ra a labdarúgó Román-kupa tizenhatod döntőjében, az Eugen Neagoe irányította élvonalbeli sepsiszentgyörgyi alakulat a másodosztályban érdekelt Temesvári Politehnica vendégeként léphet pályára szeptember 26-án, szerdán 16.30-tól. A kupasorozat 5. körében 32 csapat érdekelt, az előző fordulóból továbblépett 18 együtteshez – tíz másod-, hét harmad- és egy negyedosztályú – 14 élvonalbeli […]

Sportajánló a hétvégére

Ma 17 órakor Sepsiszentgyörgy központjában a hivatalos megnyitóval formálisan is elkezdődik a sportnapok idei kiadása. A részletes programot tegnapi lapszámunkban közöltük, bővebb tájékoztatást a www.sportnapok.ro oldalon találnak –, de emellett más sport(os)eseményeket is kínál számunkra az előttünk álló hétvége.

Mozgásba lendül Szentgyörgy!

Szeptember 21., péntek   Városközpont, Szabadság tér 17.00 A Sportnapok hivatalos megnyitója 17.15 Kicsid Gábor tiszteletfutás 17.30 Olimpiai színek stafétája (Olimpiai Akadémia, Révész Katalin) Sepsi Aréna nagyterem 10.00 Mikó László Kosárlabda Emléktorna (Háromszék SE, Sánta Levente) 15.00 Fiú U16-os kosárlabda-bajnokság (ISK, Bernád Levente) Sepsi Aréna kisterem 13.00 A „legsportosabb osztály” vetélkedő (Equites SE, Palkó Nagy […]

Röviden

Jeleskedtek a futók A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai az elmúlt hétvégén a Román Loto Cross pénzdíjas, utcai futóverseny 21. kiírásán vettek részt a fővárosban. Szombaton új helyszínen, a bukaresti Alexandru Ioan Cuza park sétányain rendezték meg a futóversenyt, a szervezők minden korcsoport első öt helyezettjét díjazták. A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör sportolói ezúttal is […]

Jól mutat a tabella

A 19 éves Ianis Hagi góljával győzte le a Viitorul az újonc Hermannstadt-ot az élvonalbeli pontvadászat 8. fordulójának záró meccsén. Ugyanebben a körben francia idegenlégiósainak góljaival első idegenbeli diadalát aratta a Sepsi OSK, 3–0-ra nyerve Chiajnán.

Nem hagyta magát

Győzelemmel felérő döntetlent ért el a kovásznai Mezei Gabriella ökölvívó múlt szombaton Koppenhágában, egy nemzetközi, négymenetes bokszmeccsen a 27 éves, dán Diana Nadim ellen. A pehelysúlyú kategóriás meccsen a Székely Kobra kétszer is földre küldte ellenfelét, viszont ez nem volt elég a bíráknak.

Nem hagyja magát a KSE

Két tapasztalt játékossal egészítette ki sorait a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, amely októbertől az élvonalbeli pontvadászat B-értékcsoportjában szerepel. Az amerikai Kayla Mobley és a botoşani-i Elena Ramona Dănălache már megérkeztek a céhes városba, a papírformaságok elintézése után pedig vélhetően nagy hasznukat veszi Ljubomir Kolarevic vezetőedző.

A jó példa ragadós

Szombaton három óra alatt hatezer lejt gyűjtöttek a Tekerj egy jó célért résztvevői, kerékpárosok és támogatók a programcél megvalósulására Sepsiszentgyörgyön. A 62 résztvevő – ebből 18 gyermek – összesen 1920 km-t tett meg.

Magyarországon folytatják

Elmarad a Sepsi–SIC szerdára betervezett harmadik edzőmérkőzése Brassó ellenében, mivel a Dan Calancea által irányított barcaságiak a Takács Károly Emléktornán vesznek részt Marosvásárhelyen. A sepsiszentgyörgyiek csütörtöktől Magyarország felé veszik az irányt.

Jól sikerült rajt

Gólzáporos mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Kézdivásárhelyi SE futsalcsapata, amely a teremlabdarúgó II. liga hétvégi nyitányán Segesvárról tért haza győztesen. A csapat október elején játssza idénybeli első hazai meccsét, Marosvásárhely ellen.

Harmadik hely Kolozsváron

A KSE felnőtt tekecsapata a résztvevő öt alakulat közül az előkelő harmadik helyen végzett a hétvégén Kolozsváron lebonyolított Román-kupán.

Pontegyenlőség az élen

A Bereck és Gelence közti gól nélküli döntetlennel indult a labdarúgó IV. liga 5., szombati játéknapja, és úgy tűnik, továbbra sem megy a játék a címvédő Nemerének. Illyefalván nem volt ekkora a gólaszály, ahol Barót magabiztos háromgólos sikert aratott.

Everest-próba Sugásban

Huszonnégy óra alatt összesen 137-szer mentek fel a hétvégén Sugásba és vissza (ez összesen tíz méter híján 37 kilométer szintkülönbséget jelent) a csapatok a Fitness Tribe által szervezett Sugás 24H akció keretében. A legtöbbször a Daniela Csoma – Răzvan Schuler páros tette meg a távot, ők húszszor mentek fel és le, egy sportoló Everest-próbát teljesített.

Dániel jött, látott, győzött

Tökéletes versenyzést produkálva, tavalyhoz hasonlóan ezúttal is elsőként ért célba a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila (Tri-Aluta) triatlonista, aki alaposan rávert a mezőnyre a Mamaia Triatlon Challenge nevet viselő országúti triatlonviadalon. Az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer szaladásból álló olimpiai próbában Dániel volt a leggyorsabb, korosztályában (20–24 év) és nyílt versenyben is első […]

Nem fukarkodtak a gólokkal

A nagy játékkedvvel futballozó KSE kategorikus, négygólos sikerrel örvendeztette meg szurkolótáborát szombaton, 4–0-ra legyőzve az újonc Șomuz Fălticenit a labdarúgó III. liga 4. játéknapján a Sinkovits Stadionban. Veress Botond és Marius Ştefănescu is duplázott a találkozón, viszont az összes pályára lépett labdarúgó játékával és mentalitásával elégedett volt Gazda József edzőjátékos.