Szinte teljesen megújult kerettel kezdi el a felkészülést a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata.

Szinte teljesen megújult kerettel kezdi el a felkészülést a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata. Bár a keret új, a célok a régiek. Bajnokság, serleg és minél jobb szereplés az Európa-kupában. A klub vezetői az új játékoskeretet ismertették tegnapi sajtóértekezletükön.

 

Négy év, három bajnoki cím, három Román-kupa győzelem – sorolta a számokat Miklós Zoltán, nem feledkezve meg a kiváló Európa-kupabeli szereplésről sem. A Sepsi–SIC elnöke elmondta: közép- és hosszútávon gondolkodnak, ezért újabb négyéves ciklusra meghosszabbították Zoran Mikes vezetőedzői szerződését, aki az utánpótlás-nevelést is koordinálja. Elképzelésük szerint nagyobb hangsúlyt kap az utánpótlás-nevelés (a nyáron a mangáliai U12-es bajnokságon bronzérmet nyertek), több szerephez jutnak a tehetséges hazai játékosok, egészséges egyensúlyt keresnek a fiatalok és idősebbek, tapasztaltabbak és kezdők, külföldi és belföldi játékosok között.

– Ez nem azt jelenti, hogy lemondunk az eredményekről, továbbra is az ország legjobb női kosárlabdacsapata szeretnénk maradni, megvédjük bajnoki és kupagyőztes címünket. A sepsiszentgyörgyi közönség, a Sepsi Aréna megérdemli, hogy magas tudású, jó csapatok játszanak ott, ezért vállaltuk a kupaszereplést – mondta Miklós.

A klubelnök hozzátette: a müncheni sorsolás nem kimondottan kedvezett, hiszen nehéz csoportba kerültek, messze lévő, hosszú utazást igénylő orosz és török ellenfelekkel.

Miklós Zoltán köszönetet mondott azoknak a játékosoknak (név szerint Tyaunna Marshallt, aki az olasz Fila San Martino di Luparihoz távozott, és Ancuţa Stoenescut említette, aki Kilin Tündével együtt Târgoviştére igazolt), akik hosszabb ideig itt játszottak, és jelentős segítséget nyújtottak az elért eredményekhez. – Büszkék vagyunk rá, hogy itt játszottak, és remélem, ők is büszkék arra, amit a Sepsi–SIC mezében elértek – mondta a klubelnök.

Rusz István kifejtette: az új négyéves ciklust új kerettel kezdik.

– Négy év alatt mindet elértünk, amit célul tűztünk ki, sőt, ha őszinték akarunk lenni, talán még többet is, mint amit négy évvel ezelőtt egyáltalán álmodni mertünk. Most új helyzet van, új ciklus kezdődik, új emberekkel – közölte a csapat menedzsere.

A régi csapatból csak a már sepsiszentgyörgyinek tekinthető Annemarie Gödri-Părău játékirányító mellett a középiskolás tanulmányait befejező Kovács Renáta maradt. A szabályzat szerint két negyed alatt folyamatosan két 23 év alatti játékosnak kell a pályán lennie, ezért „felhozták” az ificsapatból Jankó Editet, és hazajön Pécsről a kézdivásárhelyi Demeter Nóra is. Még csak 21 éves a Kolozsvárról a Sepsi–SIC-hez igazoló román válogatott Ioana Ghizilă, akit már két évvel ezelőtt is „kinéztek maguknak”, de akkor nem sikerült egyezségre jutni.

Franciaországból tér haza Anca Şipos, Alexandriáról érkezik center posztra Viorela Voicu (korábban Rus). Ugyancsak beállósnak jön Brassóból a tavalyi bajnokság legjobb leppattanózója (13,2 lepattanó/meccs), Kristina Higgins és egy másik volt ellenfelünk, aki meglehetősen sok borsot tört az orrunk alá, Marina Solopova, Szatmárnémetiből.

Új játékosok: Dominique Ellen 192 centiméteres center Nagy-Britanniából, Jovana Pašić montenegrói bedobó, Whitted Payton, a görög Niki Lefkadastól és a magyar nemzetiségű, Pöstyénből érkező szlovák válogatott, Angelika Slamova.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Objektív álomcsapat Egyetlen világbajnok sem fért be a 2018-as foci-vb álomcsapatába a WhoScored statisztikai szaklap számításai szerint. A WhoScored egy bonyolult algoritmus alapján értékeli a játékosok pályán nyújtott teljesítményét, nem volt ez másképp az oroszországi tornán sem. A futballisták nagyjából 200 statisztikai mérőszám alapján kapnak egy értékelést 1 és 10 között, minden mérkőzés után. A […]

Hősök egymásért

Egy lábbal, egy nap alatt 200 km a Balaton körül. Erre a nem mindennapi feladatra vállalkozik a kézdivásárhelyi parakerékpáros, Oláh Attila, aki jótékonysági célból vág neki a kihívásnak augusztus 4-én. Indulás reggel a tihanyi Bencés Apátságtól.

Az ország élvonalában

Az elmúlt hétvégén a Kézdivásárhelyi SE veterán tekecsapata eleget tett a meghívásnak, és részt vett a ploieşti-i Petrolul-kupán. A céhes városi veterán tekézők derekasan helytálltak az országos mezőnyben.

Ismét Sugas Race

A terepfutók és terepbiciklizők százai által kiemelt figyelemmel kísért versenyek hatodik évadjában eldördült a startpisztoly, azaz már lehet iratkozni, benevezni. Idén október 13-ára van programozva a Sugas Race terepfutó-verseny, mely alkalmat ad a hegyi ösvények csodálatos őszi arculatának megismerésére is. Kezdők, amatőrök és profi futók is megméretkezhetnek, mivel a szervező Covalpin Egyesület három különböző nehézségű pályát jelölt ki. A szintkülönbség mindegyiküknél jelentős, a terep változatos, hegyen-völgyön át kanyargózik.

Modrić vigaszdíja

Csaknem négy és fél évet kell várnunk a következő labdarúgó-világbajnokságig, hiszen a 2022-es katari torna csak november 21-én veszi kezdetét. Addig is, lehet szavazni az oroszországi torna legszebb góljára.

Sikerek az országoson

Az elmúlt hétvégén Resicabányán zajlott a felnőtt birkózók egyéni országos döntője, amelyen a Mátéfi Árpád irányította sepsiszentgyörgyi MSK öt sportolója hat érmet – két aranyat, egy ezüstöt és három bronzot – versenyzett össze.

Metalubs-kupa újratöltve

A motorsport iránti szenvedély újra Sugásfürdőre vonzotta a pilótákat és csapatokat, a Sugásfürdő Metalubs-kupával díjazott autós hegyi gyorsasági verseny leggyorsabbja a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor volt.

Közel, de nem eléggé

A romániai válogatott a negyedik helyen végzett a Nagyváradon lebonyolított U20-as női B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. A román nemzeti csapat tagjaként a Sepsi-SIC új szerzeménye, a kézdivásárhelyi Demeter Nóra is pályára lépett.

Franciaország a világbajnok

Egy hónappal ezelőtt kezdődött és vasárnap befejeződött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, amelynek fináléjában Franciaország és Horvátország játszott emlékezetes, nem kevesebb, mint hat gólt hozó mérkőzést. A végén a gallok örülhettek, 1998 után ismét világbajnoknak mondhatják magukat. A bronzéremmel Belgium vigasztalódhatott.

Röviden

Világbajnok Magyarország A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) kihirdette a junior világbajnokság All Star-csapatát, amelybe három játékost delegál a magyar csapat. A magyar lányok nagyszerű második félidei játékuknak köszönhetően a norvégokat győzték le a debreceni döntőben, amelyet végül hat góllal, 28–22-re nyert meg Golovin Vlagyimir csapata. A torna álomcsapatában Háfra Noémi, Pásztor Noémi és Faluvégi Dorottya […]

A jó felkészülés a fontos

Hazatért kéthetes ausztriai edzőtáborozásából a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely kiváló körülmények között készülhetett az I. liga hétvégi rajtjára. A sérülések által megtizedelt piros-fehér mezesek ugyan mind az öt felkészülési meccsüket elvesztették az edzőtáborban, de jó hír, hogy körvonalazódik a keret. Szombaton már élesben megy a játék, az újonc FC Hermannstadt vendégeként.

Csodálatosak!

Más sportágakban, más csapatok számára is példaértékű, követendő és oktatásra érdemes az, amit a magyar női U20-as kézilabda-válogatott véghezvitt a debreceni világbajnokságon.

Mikes győztes mentalitása

A háromszoros bajnok és háromszoros Román Kupa-győztes Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatának bosnyák vezetőedzője, Zoran Mikes az alaposan átalakult keretről, az Európa-kupabeli ellenfelekről és a három hónap múlva kezdődő idényről nyilatkozott.

Röviden

Metalubs-kupa újratöltve Az autósport iránt érdeklődőket vasárnap Sugásfürdőre várják, ahol az országos másodosztályos hegyi gyorsasági bajnokság kilencedik futamát, egyben a regionális gyorsasági bajnokság harmadik versenyét bonyolítják le. A Sugásfürdő Metalubs Kupa a megyeszékhelyi Auto Crono Klub és a csíkszeredai Pro Motor Harghita szervezésében zajlik, a hazai szakszövetség égisze alatt. Az eseményt Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala és […]

Inter és Bayern vb-fölény

Az Internazionale és a Bayern München csapatából 1982 óta minden alkalommal szerepelt legalább egy-egy játékos a labdarúgó-világbajnokság döntőjében, és ez a sorozat vasárnap a moszkvai fináléban is folytatódik.