Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy védő döntötte el

A francia válogatott 1–0-ra legyőzte Belgium csapatát az oroszországi labdarúgó-világbajnokság keddi, szentpétervári elődöntőjében, ezzel elsőként jutott a vasárnapi fináléba. Franciaország 12 év után ismételten vb-döntőt játszhat, és 1998-at követően a magasba emelheti a trófeát.

A győztes gólt egy szögletet követően Samuel Umtiti szerezte fejjel az 51. percben. A franciák öt vb-gólszerzőjéből hárman védők: Benjamin Pavard, Raphael Varane és legutóbb Umtiti volt eredményes. Legutóbb az 1998-as tornán talált be három hátvéd (Lizarazu, Blanc és Thuram), akkor el is hódították a trófeát.

Franciaország története során harmadszor játszhat finálét: ezt megelőzően 1998-ban hazai pályán győzött, 2006-ban pedig 11-esekkel veszített. Didier Deschamps Mário Zagallo és Franz Beckenbauer után a harmadik szövetségi kapitány lehet, aki játékosként és edzőként is vb-győztes. A gallok egyébként az elmúlt hat világbajnokságon harmadszor jutottak el a döntőig, ez a legtöbb egy nemzettől az 1998 és 2018 közötti időszakban. Ők a hatodik olyan nemzet, amely legalább háromszor került világbajnoki döntőbe, Németország (8), Brazília (6), Olaszország (6), Argentína (5) és Hollandia (3) után. A belgák még így is felülmúlhatják eddigi legjobb eredményüket, az 1986-os negyedik helyüket, amennyiben győznek a szombati bronzmérkőzésen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük