Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Egy korszak lezárult

A Real Madrid elfogadta a Juventus Cristiano Ronaldóért tett ajánlatát, azaz a portugál klasszis mostantól az olasz klub játékosának tekinthető. A Real Madrid közleményben megjegyzi, a transzfer a játékos kérésére történt. A Juventus négyéves szerződést kötött a sztárjátékossal, a Real Madridnak 100 millió eurót fizetnek CR7 játékjogáért, amit két éven belül kell rendezni. A spanyol klub honlapján köszönetet mondott a 33 éves futballistának az elmúlt 9 évben nyújtott szolgálataiért és a sikerekért, a számos trófeáért és megszámolhatatlan rekordért, amiket madridi karrierje során megdöntött. „A Real Madrid szeretné köszönetét kifejezni a világ legjobb játékosának, aki történetének legsikeresebb korszakával tette gazdagabbá a klubot” – írják, hozzátéve: „a Real Madrid mindig az otthonod lesz”.

Ronaldo 2009 óta 438 mérkőzésen 451 gólt szerzett és 16 trófeát nyert a Real Madriddal, közte 4 BL-serleget. A klubnál töltött időszakában négyszer hódította el a legjobb játékosnak járó Aranylabdát. A portugál futballista ezzel Anglia és Spanyolország után Olaszországban is bajnok lehet, illetve harmadik klubjával is meglesz az esélye, hogy elhódítsa a Bajnokok Ligáját.

 

Bekeményítettek a hölgyek

Az amerikai Serena Williams és a német Julia Görges is elődöntőbe jutott a wimbledoni teniszbajnokság női versenyében. A 36 éves, egyesben 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams sorozatban 19 mérkőzés óta veretlen Wimbledonban, 2015-ben és 2016-ban is ő nyert, tavaly gyermeke születése miatt nem indult. Az olasz Camila Giorgi ugyan az első játszmát megnyerte ellene, utána már az amerikai játékos akarata érvényesült. Serena a mostani torna során először vesztett szettet. A 36 éves amerikai már csak két győzelemre van a 24. egyéni Grand Slam-címétől. Az elődöntőben a német Julia Görges vár rá, aki Kiki Bertens ellen szintén játszmahátrányból fordított, s ezzel először jutott a legjobb négy közé GS-tornán. Rajta kívül még egy német játékos lesz az elődöntőben: a korábbi világelső Angelique Kerber, aki a lett Ostapenkóval meccsel a döntőért.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük