Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Piros-fehér mezes rangadó

Piros-fehér mezes rangadó Sport

Ma 21 órától két piros-fehér mezes együttes összecsapása zárja a labdarúgó I. liga hetedik játéknapját, a kilencpontos Dinamo vendéglátóként fogadja az eddig hat pontot gyűjtő Sepsi OSK-t. A hírek szerint mindkét együttes játékosai sérülésekkel küszködnek, a fővárosiak három alapemberükre nem számíthatnak, de a sepsiszentgyörgyieknél is több labdarúgó játéka kérdéses. Suciu Valentin edző és Constantin Grecu védőjátékos pénteki sajtótájékoztatójukon nehéz mérkőzés képét vetítették előre.

 

– Nehéz dolgunk lesz egy nagyon jó csapat ellen – kezdte Suciu Valentin. – Meggyőződésem, hogy „különleges” fogadtatásban lesz részünk a Dinamo szurkolói részéről, ez azonban nem szabad befolyásoljon minket, sőt, még jobban kell motiváljon bennünket. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem azonosak az erőviszonyok a két csapat esetében, nem azonos célkitűzésekkel vágtunk neki az idénynek, de bízunk a saját erőnkben és igyekszünk a maximumot kihozni a találkozóból. Sajnos továbbra is gondok vannak egyes játékosok fizikai állapotával, de reméljük, hogy a játék idejéig felépülnek.

A vezetőedző azt is elárulta, hogy Cristian Orosról, Dragoș Huibanról, Patrick Petreről és Fülöp Istvánról van szó. Hozzátette: ettől függetlenül három pontot szeretne a mai összecsapáson, de kiderül, mire lesznek képesek.

– Tudjuk, hogy az eddigi kiszállásainkon a teljesítményünk elmaradt attól, amit mi is és a szurkolóink is elvárnak, de remélem, most már igazi arcunkat tudjuk megmutatni. Ha kellőképpen összpontosítunk és fegyelmezetten játszunk, akkor nyerhetünk. Folyamatosan igyekszünk jobbá tenni a játékunkat, eddig arra törekedtünk, hogy a védelmet erősítsük, ám ezentúl – elnézve a rúgott gólok számát – a támadásban is magabiztosabbnak kell lennünk, mert ellenkező esetben nem tudunk meccseket nyerni, más hozzáállás szükséges – fűzte hozzá a szakember.

Constantin Grecu hátvéd 2013 és 2015 között másfél évet játszott a Dinamónál, a keret természetesen azóta átalakult, mindazonáltal a játékos szép emlékeket őriz a Ștefan cel Mare sugárúti csapatról és annak fantasztikus szurkolótáboráról.

– Különleges lesz visszatérni a Dinamo-stadionba, de most már a Sepsi OSK játékosa vagyok, és ennek megfelelően mindent megteszek, hogy segítsem a csapatot. Számomra egy ugyanolyan bajnoki lesz, mint a többi, ahol egy olyan erős együttessel találkozunk, amely minden évben a bajnoki címért harcol, de mi bízunk benne, hogy pozitív eredményt érünk majd el – fogalmazott Grecu.

Sajtóértesülések szerint vasárnapig csak pár száz jegyet adtak el a mérkőzésre, a Dinamo részéről 1500–2000 szurkolóra számítanak ma este. Természetesen a Székely Légió ezúttal is a helyszínről biztatja a szentgyörgyieket. A fővárosi klub az utóbbi két meccsét elveszítette a bajnokságban (0-1 a CFR-rel és 1-2 Jászvásárral), de az európai kupaselejtezőben is leszerepeltek, talán ezzel magyarázható a gyér érdeklődés. Cosmin Contra vezetőedző nem számíthat az előző fordulóban kiállított Ionuț Nedelcarura, illetve a sérüléssel küzdő Nascimento és Diogo Salomao középpályásokra.

A 7. forduló eddigi eredményei: Astra Giurgiu – Jászvásári CSMS 0-0, Medgyesi Gázmetán – Temesvári Poli 0-2, Juventus – FCSB 1-2. A tegnapi Viitorul – CSU Krajova és Kolozsvári CFR – FC Voluntari találkozók lapzártánk után végződtek. A mai program: FC Botoşani – Chiajna (18.30-tól), Dinamo – Sepsi OSK (21 órától). A találkozókat a Dolce Sport, a DigiSport és a Look TV közvetíti.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük