Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Birkózó vb Párizsban

Birkózó vb Párizsban Sport

A héten Franciaország fővárosában gyűlnek össze a világ legjobb birkózói, Párizsban rendezik ugyanis a felnőtt birkózó-világbajnokságot, ahol többek között a sepsiszentgyörgyi Incze Krisztának is szurkolhatunk.

 

A román birkózóválogatott tagjaként Incze Kriszta javában készül élete második felnőtt világbajnokságára, két évvel ezelőtt juniorként már megmérettetett a világ legjobbjai között. A sepsiszentgyörgyi MSK kiválósága legutóbb a júliusi, elefántcsontparti Frankofón Játékokon lett bronzérmes, ezt megelőzően pedig a szombathelyi U23-as Európa-bajnokságon állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Jó eredményeinek köszönhetően a világ élvonalához tartozik, súlycsoportjában, a 63 kg-osok között a világon 17-ként jegyzik. Lapunknak elmondta, kemény felkészülési időszakon van túl, de készen áll erre a kihívásra, és reménykedik a jó szereplésben. A román női válogatott ma utazik Párizsba.

Egyébként elképesztően erős lesz a párizsi világbajnokság mai első versenynapja. Ezúttal a kötöttfogásúak nyitják a versenyprogramot, ráadásul a magyarok érmes reményekkel lépnek szőnyegre. A világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint, a háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes, vb-bronzérmes Lőrincz Tamás, az Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki harmadik Lőrincz Viktor és a világbajnok, vébé- és Eb-bronzérmes Kiss Balázs is esélyesként kezd. A kötöttfogású szakág küzdelmei után a hölgyek következnek, majd az utolsó két napon a szabadfogású birkózók küzdelme zárja a vébét a francia fővárosban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük