Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Papírforma-ízű győzelem

Nem okozott különösebb fejfájást a listavezető Sepsi–SIC számára a Szatmárnémeti VSK bedarálása a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszában, az első hat helyezett „külön bajnokságának” első felvonásában. A címvédő zöld-fehérek sima, 17 pontos győzelmet arattak idegenben.

Mindkét együttes foghíjas kerettel vágott neki az összecsapásnak, a Sepsi–SIC-nél Gödri-Părău és Jeffery hiányzott, míg a VSK Whittington Tavic és Uiuiu nélkül lépett pályára. A bajnokcsapat kapta el jobban a rajtot, a kiegyensúlyozott első tíz percben hárompontos előnyt sikerült kovácsolniuk Kilin Tünde vezényletével, ami a második játékrészben tovább nőtt, 40–31-es vezetés tudatában pihenhettek meg a zöld-fehérek. Szünet után Thompson tolta előre a SIC szekerét, a végjátékban pedig még rákapcsoltak, könnyedén dobálták a kosarakat, így végül 79-62 (19-16, 21-15 19-21, 20-10) arányban diadalmaskodtak.

Amanda Thompson 22 pontig, 13 lepattanóig és két gólpasszig jutott, Tyaunna Marshall 18/6 pontot, 5–5 lepattanót és asszisztot dobott be a közösbe, míg a bajnokságban most debütáló új „szerzemény”, Chalysa Janee Shegog 14 ponttal, 3 lepattanóval és egy gólpasszal tűnt ki. A végig pályán levő Kilin Tünde irányító 13/6 ponttal és kilenc gólpasszal járult hozzá a győzelemhez.

A játéknap meglepetését az a Galaci Phoenix okozta, amely a soron következő, hétközi fordulóban, csütörtökön a sepsiszentgyörgyiek vendége lesz. A Duna-partiak 77-68-ra nyertek a friss kupagyőztes Târgovişte ellen. Az 1-6-os csoport harmadik mérkőzésén Kolozsvár 90-72 arányú győzelmet aratott a Brassói Olimpia felett. A 7-10-es csoport eredményei: Alexandria – Jászvásár 98-71, Aradi ICIM – Marosvásárhelyi Sirius 89-62.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük