Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Címvédésre készül a Győr

Címvédésre készül a Győr Sport

A címvédő Győri Audi ETO KC és a román CSM Bukarest elődöntőjével kezdődik május 12-én, szombaton a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője. Két éve, éppen Budapesten a bukarestiek hétméteresekkel nyerték meg a BL-t, tavaly viszont a győriek harmadszor hódították el a trófeát.

 

A győriek 11. alkalommal jutottak négy közé a Bajnokok Ligájában, melyet 2013-ban, 2014-ben és tavaly megnyertek. A CSM Bukarest harmadszor játszhat az elődöntőben, 2016-ban aranyérmes lett, a fináléban éppen az ETO-t győzte le hétméteresekkel. A két együttes hétszer játszott egymással a BL-ben, a bukarestiek egyszer nyertek a rendes játékidőben – éppen idén januárban –, a tavalyelőtti döntő döntetlenre végződött, ötször pedig a győriek győztek.

A győriek abban bíznak, hogy a hazai közönség erőt adhat ahhoz, hogy a döntőbe jussanak, amelyet reményeik szerint szintén megnyernek.

„Nagyon erős csapatuk van, amikor a legjobbjukat nyújtják, igazán kemény ellenfelek. Minden poszton veszélyesek, ezért alaposan fel kell készülnünk, de nem verhetetlenek, ezt már láttuk ebben a szezonban is. Képesek lehetünk arra, hogy megint nyerjünk ellenük” – mondta a Győr légiósa, Nora Mörk, aki sérülése miatt nem léphet pályára a Final Fourban.

„Kockázat nélkül mondhatom, hogy ismét teltházunk lesz. Bár papíron semleges pályán zajlik az esemény, Budapest a Győr számára nem lehet semleges pálya. Bízom abban, hogy a győri és magyar szurkolók hozzák szokásos formájukat, és fantasztikus hangulatot teremtve előnyt szereznek a Győrnek” – mondta bizakodva Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke.

A másik ágon az orosz Rosztov-Don a macedón Vardar Szkopjéval találkozik a Papp László Budapest Sportarénában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük