A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Két medvét kilőnek

Két medvét kilőnek Románia

Négy tusnádfürdői anyamedve és kilenc bocs áttelepítéséhez, valamint két hím medve kilövéséhez járult hozzá a környezetvédelmi minisztérium – pontosította csütörtökön a tárca az MTI kérdésére.

A sajtosztály közölte: augusztus folyamán medvékre vonatkozóan 11 kérést regisztráltak Hargita megyéből, valamennyi Tusnádfürdőről érkezett szerdán. A helyi Szent Anna Vadásztársaság és a helyi hatóságok hat hím medve, valamint öt anyamedve és 11 bocs kilövését vagy áthelyezését kérték. A minisztérium négy anyamedve és kilenc bocs áthelyezését, valamint két hím kilövését hagyta jóvá. A hiányos dokumentációjú vagy nem kellőképpen megalapozott kérelmeket visszaküldték a feladónak. Ha a helyi hatóságok kiegészítik ezeket a dossziékat, a minisztérium újra megvizsgálja a kéréseket.

Romániában azóta sokasodtak meg a medvetámadások, hogy 2016-ban a populációt szabályozó medvevadászatot is betiltották. Korábban a tárca évente 400–450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak. Ezek azonban elsősorban a trófeaként értékesíthető domináns hímekre vadásztak, és ezzel is a populáció növekedését idézték elő, mert a domináns hímek sok medvebocsot elpusztítanak, hogy mielőbb párosodhassanak az anyamedvékkel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. augusztus 10., 7:54
  ÉRTÉKELÉS: -14

  Ugy-ugy! Csurjetek -csavarjatok.”A him medvek sok medvebocsot elpusztitanak…”,de minden szavatoknak,mondatnak a konkluzioja a kvotavadaszat.Ti nem a megsebesitett emberekert,nem a medvebocsokert,nem a turistakert,a falusi emberekert aggodtok.Nektek egyetlen banatotok az,hogy a Ciolos kormany megtiltotta a kvotavadaszatot.A tomeggyilkossag ,a medvek teljes kipusztitasa,ez nektek a fo celotok.Hiszen-szerintetek,minek a medve,ha mar ugy sincsenek erdok.Pedig az erdoket azt vissza fogjatok ultetni,erre merget vehettek.Ha nem ti, akkor majd az unokaitok,gyerekeitek.Mert mi addig fogunk harcolni ebben az ugyben mignem egy olyan kormany fog hatalomra kerulni mely kotelezni fog erre benneteket.

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 10., 23:38
  ÉRTÉKELÉS: -10

  A pontos ido 23.00 ora es Bukarest utcain 110.000 ember van.Dragnea “jandarmeriaja” gazzal es vizagyuval loveti a tomeget.Osszese 275 sebesult van.Halalesetrol meg nem tudunk de Isten orizzen lehet,hogy ez is lessz.Ha halottak is lesznek akkor ezzel nektek annyi lessz.Akkor meg a falvak is csatlakozni fognak a forradalomhoz.Tudtam en ,hogy a bolsevikok meg gyilkolni is kepesek.Ezeknek nem szamit az emberi elet,kiveve az oveket.De ha halottak is lesznek ezzel sajat sirjukat assak ki a hazaarulo rablobanda. Kovaszna megye,te melyik oldalon allsz?!

  • User
   Dátum: 2018. augusztus 13., 9:34
   ÉRTÉKELÉS: -3

   Kovászna vagy Hargita megye, esetleg a magyarok úgy általában, nem kell egyik oldalra se állniuk, a psd beválalhatatlan(tetszik ezt hallani, rmdsz?), a másikok pedig azok alik bőszen kiabálnák hogy “afară,afară cu ungurii din Ţară”- tehát a békés szemlélődés a helyes hozzáállás….ja, hol voltak ezek a “demokraták” amikor azt a két fiút bevarrták 5 évre “terrorizmus”-ért?

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 11., 7:46
  ÉRTÉKELÉS: -3

  BUDAPEST 2006-BUKAREST2018. A Szocial Demokrata Part bebizonyitotta orszag vilag elott,hogy valojaban kik is ok.Ilyen amit a tegnap este lattatok Bukarest utcain csak a Gyurcsan Magyarorszagjaban tortent 2006-ban.Dragnea=Gyurcsan! Ezzel bebizonyitottak az egesz vilagnak,hogy mennyire kegyetlen,gyilkos,cselszovo bolsevik banda,melynek a Szocial Demokraciahoz semmi koze nincsen.De ugyanugy mint Magyarorszagon,itt is kovetkezmenyei lesznek a tegnap esti esemenyeknek es eljon az ido amikor a roman csendorseg vezetoit felelossegre fogjak vonni a tegnap esti meszarlasert a torveny elott,Dragnea elvtarssal(a voros baroval) es Carmen Dan belugyminiszter asszonnyal egyutt! A Realitatea tv szerint a tuntetok nem adjak fel,mara is tunteteseket hirdetnek!

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 11., 12:49
  ÉRTÉKELÉS: -14

  Latom jo sok nyugdijas minuszozik errefele.Ezek mind azok akik elhittek Olguta Fake hireit a nyugdijemelessel kapcsolatosan.Ugyanis a pesedes Olguta megigerte nekuk,hogy (fogozzatok meg!) 2021-tol (ha,ha,ha…) haromszorosara emeli a nyugdijakat.Csak azt nem mondta el,hogy addegra a mostani nyugdijasok egynegyede mar a temetoben lessz,a tobbi akik megerik ezt a datumot adot fognak fizetni a nyugdijuk utan es, hogy arra a kozkoltsegek es elelmiszerek ara a tizszeresere fog emelkedni.Ha egyaltalan igaz lesz a fake news amit beharangozott a tegnap,azert hogy igy mentse a PSD boret a nepharagtol.Na nesze nektek nyugdijemeles!

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 11., 22:06
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Senatorul Mitraliera (ez a gunyneve)PSD ,folirta a Facebook oldalara,idezzuk: “Ha nem tuntok el vissza kulfoldre ahonnet idejottetek cirkuszolni,a Psd egymillio (1.000.000) embert fog kivinni az utcara ellenetek,hogy szetrugjak a se..eteket” Oreste Theodorescu ma este megadta erre a valaszt a Realitatea Tv-n.Idezzuk:” Ez a koszos bolsevik (marmint Mitraliera) akibol kulfoldon meg tokmagarus sem lehetne,csak esetleg Bangladesh valamelyik kulvarosaban,azzal fenyeget,hogy 1.000.000 embert fog kihozni a terre a diaszpora ellen.Es mibe fogod oltoztetni oket?!Ismet feher ingbe?! Mielott foladjatok a koszos analfabeta parasztjaitokra a feher inget,legalabb furdessetek meg oket,hogy a feher ing gallerja ne legyen fekete a nyakukon levo kosztol mint a multkor,mikor teletokmagoztak Bukarest utcait.”

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 12., 8:20
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ezek a tüntetések engem kísértetiesen emlékeztetnek a Majdanra, ezt is külföldről szervezik, pénzelik, irányítják. Az NGO-k itt is kormányt akarnak dönteni, mint Ukrajnában, Macedóniában stb. Vajon mi célból?

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 12., 11:56
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Ezek a tuntetesek engem is emlekeztetnek 1989-re amikor a Ceausescu milicistai ugyanilyen kegyetlenseggel agyonvertek a rendszer ellen tuntetoket.Milyen jo,hogy volt egy Majdan es van egy Soros akire mindent ra lehet kenni.Az ukrajnai Majdan teren a folfordulast es az utana kovetkezo hibrid haborut is a oroszok szerveztek es nem az amerikaiak.Ugy latszik egyeseknek meg nincsen eleguk abbol amit Oroszorszag tett a Kelet-Europa-i nepekkel 1947 es 1989 kozt.Ugy gondoljak,hogy ha visszaternek az orosz zonaba,akkor jobb eletuk lessz.Pedig nagyot tevednek.Es Erdelyt is az oroszoknak koszonhetjuk,hogy elveszitettuk,no meg a franciaknak.A bolsevista az bolsevista marad elete vegeig! Az pedig ami a 27 ev aldemokraciaban vegbement itt Romaniaban,az szinten a bolsevistak (FSN,PSD,PD stb.) partokba tomorulesenek es hatalmara jutasanak volt koszonheto.Aki jart mar valamelyik nyugati demokratikus orszagban az mind tudja,hogy ami itt vegbement a 27 ev aldemokracia alatt az mindennek nevezheto csak eppen demokracianak nem.Ezert van itt nalunk ilyen rossz elet,mert a bolsevikok szetlopkodtak ezt az orszagot,nem torodve sajat nepukkel es szulofoldjukkel.Ezen igen is valtoztatni kell! Ez ellen igen is tuntetni kell ! Meg akkor is ha ez a bolsevikok gyerekeinek es unokainak nem tetszik! Egy szabad es demokratikus orszagban barkinek joga van ,barmilyen modon nemtetszeset kifejezni! Mert ha azokat kezdenem partolgatni akiknek Oroszorszag fele huz a szivuk,ezzel gunyt uznek nagyapam elveibol,aki a hazajaert halt meg a Masodik Vilaghaboruba 1944-be a Don kanyarnal.Es O az oroszok golyoi altal halt meg,nem az amerikaiake altal. Bolsevista rablobanda !!!

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 12., 14:41
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Azt állítani, hogy a Majdan téri tüntéseseket az oroszok szervezték azért, hogy megdönthessék Ukrajna oroszbarát kormányáét (végül sikerült), annyi, mintha azt mondanád: 89-ben Ceausescu szervezte a temesvári tüntetést, hogy legyen amit levernie. Továbbá azt állítani, hogy a Magyarország az oroszok miatt veszítette el Erdélyt, olyasfokú történelmi analfabetizmusra utal részedről, hogy az már orvosért kiált. A te nagyapád nem harcolhatott a Don-kanyarban. Ahhoz te túl fiatal vagy és túl buta.