A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Johannis is aláírta

Johannis is aláírta Románia

Klaus Johannis államelnök kihirdette a törvényt, amely értelmében hivatalos munkaszüneti nap lesz nagypéntek. A képviselőház február 28-án fogadta el a törvényjavaslatot.

A munkatörvénykönyvet módosító tervezetet 42 képviselő és szenátor kezdeményezte. A képviselőház döntő kamaraként 233 támogató, hét ellenszavazattal és 19 tartózkodással fogadta el azt. A jogszabály indoklásában többek között az áll, hogy nagypéntek az Európai Unió 16 országában hivatalos munkaszüneti nap, és ez az egyik legjelentősebb hitéleti esemény.
Romániában jelenleg a következők a hivatalos munkaszüneti napok: január 1-je (újév napja) és 2-a, január 24-e (a román fejedelemségek egyesülésének napja), nagypéntek, húsvét első- és másodnapja, május 1-je (munka ünnepe), június 1-je (gyermeknap), pünkösd első- és másodnapja, augusztus 15-e (Nagyboldogasszony napja), november 30-a (Szent András napja), december 1-je (román nemzeti ünnep), karácsony első- és másodnapja. Sajtóértesülések szerint nem kizárt, hogy idén hivatalos munkaszüneti nappá nyilvánítja a kormány április 30-át is, hogy az alkalmazottak a hétvégét összeköthessék a május 1-jei, keddi munkaszüneti nappal. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2018. március 13., 15:52
   ÉRTÉKELÉS: 4

   már megint itt van ez az 5 nyelven dadogós …măi bâlbâitule,eşti prost din naştere sau ce-ţi veni să scrii prostî?mai lasă nene paharul şi de comentat că te faci de panaramă .cine stă pe capul tău,ai? asistaţii sociali,cei mai mulţ în jud.-le Gorj şi Teleorman unde nu- aşa locuiesc cei mai mulţi secui.Hai sictir şi dă-te la fund.