Aláírásokat hamisítottak?

Aláírásokat hamisított a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a Büntetőügyesek nélküli közéletet elnevezésű kampányhoz – állítja Cătălin Rădulescu szociáldemokrata párti képviselő. Azt mondja, telefonbeszélgetések leiratával tudja bizonyítani állítását.

Rădulescu tegnap úgy nyilatkozott, USR-s képviselők és szenátorok között folytatott telefonbeszélgetések több tíz oldalnyi leirata van a birtokában, amelyek azt bizonyítják, hogy a Büntetőügyesek nélküli közéletet kampány keretében gyűjtött aláírások közül több ezer hamis. A PSD-s képviselő hozzátette, tárgyalni fog Liviu Dragnea pártelnökkel, valamint az alakulat jogászaival és ügyvédeivel, hogy tegyenek feljelentést az ügyészségen az USR vezetősége és törvényhozói ellen. „A telefonbeszélgetések leiratát is az ügyészség rendelkezésére bocsátjuk, és tegyék a dolgukat, az illetékesekkel együtt ellenőrizzenek minden aláírást, minden listát” – fogalmazott Rădulescu.
Korábban a nap folyamán az USR elnöke, Dan Barna azt mondta, néhány PSD-s polgármester megpróbálta megfenyegetni kezdeményezésük támogatóit, hogy vonják vissza aláírásukat vagy tagadják le azt, ellenkező esetben megvonják tőlük a szociális támogatást vagy egyéb juttatásokat. „Eddig nem tulajdonítottak túl nagy jelentőséget ennek a kezdeményezésnek, mert nem hitték, hogy összegyűjtjük a kellő számú aláírást. De összegyűjtöttük, és most kétségbeesetten megpróbálnak keresztbe tenni. Meggyőződésem, hogy különféle módszerekhez folyamodnak majd, kezdve a zsarolástól a rendőrségen és az ügyészségen tett feljelentésig. De mi nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni” – mondta Dan Barna.
A Büntetőügyesek nélküli köz­életet elnevezésű polgári kezdeményezéssel az USR célja alkotmányba foglalni, hogy bűnvádi perben jogerősen elítélt személyek nem tölthetnek be köztisztséget. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.