A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Őrzik a néptánchagyományt

Őrzik a néptánchagyományt Kultúra

Szombaton néptánctól és népzenétől volt hangos a kovásznai Művelődési Ház szabadtéri színpada, ahol immár 19. alkalommal szervezték meg a Kovásznai források elnevezésű országos néptáncfesztivált.

A rendezvény a főszervező Kovásznai Tanulók Klubja melletti sportpályán megtartott gyülekezővel indult, majd a több mint ötszáz népviseletbe öltözött iskolás és óvodás felvonult a központon át a Művelődési Ház udvarára. Az idei fesztiválon Kovászna, Prahova, Brăila, Vráncsa, Maros, Hargita és Brassó megyék néptáncosai voltak jelen, valamint újdonságként egy csapat a Moldovai Köztársaságból is, a fürdőváros testvérvárosa, Călărași táncosai is tiszteletüket tették.
Horváth Zita táncoktató, a Kovásznai források rendezvény kezdeményezője megjegyezte: öröm, hogy több mint 500 táncos vett részt az eseményen.
A versenyen a magyar néptánccsoportok közül, az 1–4. osztályos kategóriában, az Uzoni Ifjúsági Tánccsoport és a Kankalin (Kovászna) lett az első, őket követte a Batyus (Sepsiszentgyörgy) és a Pitypang (Kovászna). Az 5–8. osztályosok között első lett a Nemere (Lécfalva), utánuk jött a Recefice (Kovászna) és az Uzoni Ifjúsági Tánccsoport. A 9–12. osztályos kategória győztese a Nemere lett.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. május 23., 15:57
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Gratulálok Kocsis Hunor tánctanárnak, aki az uzoni táncosokat tanítja. Nagyon ügyes fiatalember. Hozzáértését bizonyítja, hogy országos I. helyet értek el a gyermekek egy olyan fesztiválon, ahol szakértő zsüri bírálta el a táncukat. Köszönjük neki.