Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kínai tojásfestők

Kínai tojásfestők Kultúra

Kínai vendégei is voltak a Guzsalyas Játszóház harmadik alkalommal megszervezett tojásfestő-maratonjának. Az Új Kína hírügynökség tudósítói pénteken este, a legnagyobb zsúfoltság idején látogattak a Guzsalyasba, ahol szó szerint nem kaptak helyet.

Tóth B. Tinka, a Míves Ház vezetője szerint ahhoz már hozzászoktak, hogy sok román vesz részt az akción, a magyarországi, németországi vendég is megszokottnak számít, de kínaiak még nem voltak.

– Nagyon érdeklődőnek bizonyultak, mindent meg kellett magyarázni nekik, hogy mivel és mit, illetve hogyan kell csinálni, és úgy tűnt, nagyon tetszett nekik, amit láttak – mesélte lapunknak.

Lin Huifen és Chen Ji, akik többször jártak már Háromszéken, most arra voltak kíváncsiak, milyen a hangulat akkor, amikor a magyar és román lakosság együtt ünnepli a feltámadást.

– Nagyon érdekesnek találtuk a népszokásokat, és hihetetlennek tűnt, hogy annyian begyűltek éjjel tojást festeni, hogy még a folyosón sem kaptunk helyet – mondta Lin Huifen, aki nem hagyta magát, beszerzett egy kesicét, és azt ígérte, megpróbálja hasznosítani a látottakat.
Talán nem utolsó szempont az sem, hogy a kínai újságírók fotókkal gazdagon illusztrált írását nem egészen két nap alatt több mint egymillióan olvasták el!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük