Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Balladák és tájak vásznon

Balladák és tájak vásznon Kultúra

Szerda este a kézdivásárhelyi Vigadó Galériában, a március 15-i ünnepség keretében megnyitották Makó András Pakson élő festőművész Összetartozunk című kiállítását.

Az érdeklődőket Szöllősi Tamás KVISZ-elnök köszöntötte, majd méltatta a tárlatot. Makó András művészetéhez a realizmus és a szürrealizmus áll közel, de képein a szimbolizmus elemei is fellelhetők. A színharmónia, a színek tisztasága meghatározza festményei hatóerejét. „Munkájára az egyetemes jelképrendszer használata jellemző, témáit elsősorban életéből, környezetéből meríti, ugyanakkor bibliai és mitológiai ihletésű festményei is vannak”, hangzott el.

A Szatmár megyei Kökényes községből származó művész elmondta, a tárlat képeinek összeválogatásában az volt a fő szempont, hogy az erdélyi témájú művek mellett a Paksot és környékét ábrázoló festmények is jelen legyenek. Az eseményt Tóth Éva és Besenyei István, a mezőkövesdi Matyó Néptáncegyüttes tagjai, valamint Borcsa Zsombor (Petőfi Sándor-iskola, V. osztály), a szavalóverseny 3., és Barbócz Zsolt (Nagy Mózes-líceum, XII. osztály), a szónokverseny 2. helyezettjének előadása tette színesebbé.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük