Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Székely történelmi példa

Annyi mindent nem láttunk még a földi világban! Sok-sok dolog, jelenség létezik, amit egyszerűen nem tudunk megmagyarázni, sem az ókori, sem a mai logika szerint. Vallom azt is, hogy mindent megtettem a kommunista szellem és annak vad valósága megértéséért. Sikerült, sikerélményem volt az is, hogy a börtönt megúsztam.

Látva járjuk az utakat, utcákat. Annyira közel van mindaz, amit az akkori aktivisták reális valóságnak neveztek! És próbáljuk magunkban is, egymásnak is megmagyarázni, megokolni Európa történetének legbarbárabb, legképtelenebb ítéletét. Magát ezt a művileg, mesterségesen élesztett és szorgalmazott bevándoroltatást. Kinek hasznos, hogy a szemünk előtt pusztítják le az országokat, népeket? Kinek hasznos, ha késelnek az égő Európában? Ki tagadja meg tőlünk, hogy azzal dolgozzunk, éljünk együtt, akivel akarunk? Felfogni is nehéz, és nehezebb cselekedni a gyermekeink érdekében. Ránk rontják a templomainkat, letéphetik félvadak a ruháinkat…

És most szinte ipari fénysugár világítja be városunkban a lelkünket.

– Nézzük csak, miféle szöveg ez? – Kis kocsma ajtaján áll, szigorú és mintha megnyugtató is első látásra. Odabenn csend, kissé hűvös a tél, kedves a kiszolgáló. Az ajtó előtt állunk, barátom dohányzik, én állok mellette addig is. Nézzük a szöveget: „A CÉGNEK JOGÁBAN ÁLL MEGVÁLOGATNI KLIENSEIT!”

Ismétlem, nem kávéház ám. A nagypiac előtt szerénykedik, tiszta és szelíd, tea és kávé, italok. Egymás szavába vágva repesünk örömünkben, hogy itt a megoldás a névtelen kis kocsma ajtaján, Európa számára is! Igenis jogunkban áll megválogatni, kikkel s mit! Hát ez az. Ez a kocsmáros rájött a széthazudott „reális valóságra”. Megválogatja klienseit, s ha bőg, öklöz, tör és zúz, úgy vágja ki, mint a macskát…

Mondtam a barátomnak, meg se állok Brüsszelig. Nem várhatjuk meg a tavaszt, megyünk Junker úrhoz, aki ugyan isiászban szenved, de ezt a szöveget meg kell beszélni az Európai Unióval. Tanuljanak, már aki arra való! Jogunkban áll megválogatni, kivel lakunk, hálunk. Mint amikor sörözünk.

Városunk zseniális ötletet vetett be, alkalmazásra. Olvasd és add tovább! Ami alkalmazásra érett és érvényes, az közhasznú ám. Még akkor is, ha egy elnyomott nemzeti kisebbség többségi lakói fedezték fel és alkalmazzák.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük