A pénz oda megy, ahová nem kellene

Azt mondja Dragnea, hogy a titkosszolgálat pénzének egy részét az egészségügyre kellene fordítani, és igaza van. Tudom, hogy korrupt, és azért tesz ilyen kijelentéseket, mert megorrolt a titkosszolgálatra, és így akar bosszút állni, hogy ellene dolgoztak, hiszen részesei annak a párhuzamos államnak, amiről Dragnea már annyiszor beszélt. Mindezt félresöpörve is igaza van, tény, hogy a titkosszolgálatnak szánt pénz egy része jobb helyen lenne az egészségügyben, ezt mindannyian tapasztaljuk nap mint nap. Kérdés, hogy ehhez mit szólnak majd azok, akik az árnyékból irányítanak?

Romániában a kommunizmus elnyomó rendszerének egyik ivadéka a titkosszolgálat, aminek az a szerepe, hogy védje az államot a saját állampolgáraitól. Tehát valakiknek érdeke, hogy ez a szolgálat zökkenőmentesen működjön, és biztos, hogy ezek nem akarják majd, hogy az intézmény kevesebb pénzt kapjon.

Kár, hogy az államnak fontosabb az, hogy lehallgassa a lakóit, hogy tudja, mit terveznek, merre járnak, mit csinálnak, nem tesznek-e ki véletlenül egy székely zászlót, amitől megbukik az egységes román állam. Tehát amíg az államnak ez a fontos, és nem az, hogy a szerencsétlen adófizető polgára megfelelő egészségügyi ellátásban részesüljön, addig nem hiszem, hogy bármi is megvalósulna Dragnea kijelentéséből. És addig nem is lesz normális egészségügyi rendszere Romániának.

Én személy szerint az ortodox egyháztól is megvonnám az óriási pénzt, és azt is egészségügyre fordítanám, csak ki mer ilyen döntést hozni ebben a sötétközépkorban rekedt országban, ahol pópák mondják meg az embereknek, hogy kire szavazzanak…

Lázár Arnold, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.