Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rejtett globalizmus

Nemzeti ünnepünkön a fővárosban az ellenzéki erők vezetői taktikusan nem szerveztek külön megemlékezést, ahol csak lézengtek volna az emberek, sem közöset, azzal már jól leszerepeltek tavaly ugyanekkor, hanem mindannyian – leszámítva értelemszerűen a Mi Hazánk mozgalmat – a tanárok tiltakozó akciósorozatának épp aktuális megmozdulását támogatták. Ezen a rendezvényen olvasták fel azt a 9 pontot, amit aláírtak a tüntetésszervezők, a tanárszakszervezetek, s egyes diák-, szülői illetve „civil” szervezetek.

A pontok zöme teljesíthető, sőt okunk van feltételezni, hogy részét képezik a kormány oktatással kapcsolatos elképzeléseinek is. De van egy követelés, mely nemzeti szempontból katasztrófa lenne. Idézem: „Szakmai szabadságot és támogatást az oktatásban! Korszerű nemzeti alaptantervet! Szabad tankönyvválasztást!”

Amint az ellenzék legújabb sztárja, Pankotai Lili trágár „slampoetry”-je is jelzi, az ifjúság szocializációjával komoly problémák vannak. Nem kétséges, hogy ebbe masszívan belejátszik a lefele nivelláló közösségi média, belejátszik a kereskedelmi média és a minden csatornán ömlő woke-őrület, a hagyományos értékrend tudatos roncsolása a korszellemet meghatározó globalista főhatalom részéről, de messze nincs minden rendben az oktatásban sem.

Nem gondolom, hogy a kormány mindent megtett ezen a területen, amit megtehetett volna, de a „szakmai szabadsággal”, egy balliberális kódolású, „korszerű” nemzeti alaptantervvel és a szabad tankönyvválasztással azt az eszközt is kiengedné a kezéből, amivel még bepótolhatná a mulasztásait. A küzdelem a felnövekvő nemzedékek értékvilágának meghatározásáért folyik. Az állam az oktatás- és kultúrpolitika útján tud hatni elsősorban, nem véletlen, hogy a globális főhatalom egykori helyi segédcsapata, az SZDSZ, melynek ma minden ellenzéki párt a szellemi utódja (leszámítva a Mi Hazánkat), harsány harcosa volt az eszmeileg semleges államnak.

Az állam mondjon le a keresztény-nemzeti értékrend terjesztésének igyekezetéről, majd a globalista erők az ideológiai semlegesség jegyében kozmopolitizmussal és woke-őrülettel könnyebben fogják mételyezni a legifjabbak tudatát. Nyilván ez áll a szakmai és tankönyvválasztási szabadság követelése mögött is. A tanszabadság (alig) rejtett globalista indoktrináció. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük