Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Iskolai megemlékezés a magyar kultúra napján

Iskolai megemlékezés a magyar kultúra napján Vélemény

Kölcsey Ferenc 200 éve, 1823. január 22-én írta meg a Himnuszt, a nemzeti imánkat. Ebből az alkalomból a magyar kultúra napján a kézdikővári tanulók egy tartalmas tevékenységen vehettek részt iskolájukban. Kultúránk mutatja, bizonyítja eredetünket, helyünket a nagyvilágban: ,,A múltat tiszteld a jelenben, s tartsd a jövőnek!’’ E  mottót szem előtt tartva  kapcsolódtak bele az érintettek.

         A Kovács Ferenc Gimnáziumban  a pedagógusok sokféle módon próbáltak átadni valamit  a kulturális, művészeti életünk értékeiből. A kisdiákok a kultúra fogalomkörét boncolgatták, magyar költők, írók, zeneszerzők, feltalálók nevével ismerkedtek, bepillantást nyertek a hungarikumok világába,  majd meghallgattak  egy  művészien előadott Benedek Elek- mesét. Továbbá kvízeket oldottak, plakátokat terveztek e témakörben és  tisztelgő állásban  elénekelték  Kölcsey Himnuszát előzetes meghallgatás után. A tevékenység végén emléklapot kaptak, majd megnézhették a rögtönzött osztálytermi kiállítást, ahol magyar motívumokkal ellátott  tárgyak sorakoztak.

         A felső tagozatos diákok irodalmi feldolgozást tartottak, rejtvényeket fejtettek, népdalokat énekeltek, összegezték és rendszerezték a kultúra fogalomkörének tárházát.

A pedagógusok fontosnak tartják, hogy míg mindenre  nyitottan áll a gyerek a világ dolgai felé, szilárd értékrendet teremtsenek nekük.  A kíváncsi gyerekszemek pedig arra sarkallnak, hogy jövőben is megrendezésre kerüljön e nap.

Hodor Enikő

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük