Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az EP-választások után

Az európai parlamenti választások eredménye még hosszú ideig témát fog adni a politikai elemzőknek. Azóta is sokan boncolgatják, miként tudta felszámolni önmagát a két középpárt, az MSZP és a Jobbik, hogy az egy évvel ezelőtt a parlamentbe be se jutó Momentum miként érhetett el ilyen szédületes eredményt, hogy tényleg az ellenzék vezére lett-e ismét Gyurcsány, hogy miért omlott össze Vona és Puzsér álma, a „radikál-közép”, hogy újratermelődni látszik a korábbi MSZP–SZDSZ szövetség, új szereplőkkel, az MSZP helyére lépő DK-val és az SZDSZ szerepét igen jól játszó Momentummal. Utóbbi megállapítással hajlamos az ember egyetérteni, formálisan mindenképpen. A DK jó eséllyel felszívja majd az arcát, karakterét, iránymutató képességét vesztett MSZP szavazóbázisát és politikusainak egy részét, a Momentum pedig már maga mögött tudhatja az LMP-bázist.

Amit viszont nem vesznek észre azok a jobb- és baloldali elemzők, akik a fenti következtetésre jutottak, az az, hogy az ellenzéki térfélen, a Jobbikot és a Mi hazánkat leszámítva MINDEN ellenzéki párt SZDSZ-utódpárt értékrendi szempontból, az LMP, a Párbeszéd, az MSZP, a Momentum és a DK egyaránt. Ezek mind kozmopolita, globalista, a nemzeti értékrenddel szemben álló, a magyar múltat félreértelmező, keresztényellenes, destruktív, idegen szívű erők.

Olyan erők, melyek nem tartják fontosnak, hogy megszólaljanak az úzvölgyi magyar temetőgyalázás ügyében, melyek június 4-én nem a nemzeti összetartozásról emlékeznek meg, hanem – a Google-lal egyetemben – arról, hogy 50 éves a devianciát normalitásnak beállító, magamutogató homoszexuális felvonulás, a Pride. Ők azok, akik kiállnak Soros balliberális agymosodája mellett, akik a bevándorlás ügyében sem állnának ellen Brüsszelnek egy percig sem.

E társaság legfőbb törekvése ez idő tájt, hogy közös jelöltet állítson Tarlós István ellen, mivel a május 26-i választáson Budapesten a Fidesz 50% alatt végzett, s ez erőt, motivációt adott nekik. A Momentum és a DK is sorompóba állította a maga jelöltét, Kerpel-Fronius Gábort, illetve Kálmán Olgát, az ellenzéki előválasztáson dől majd el, hogy ki veszi fel a versenyt Budapest főpolgármesterével. A helyzet többesélyes, októberben kiderül, mire jutott az SZDSZ eszmei nyomvonalán haladó botrányellenzék.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük