Hirdetés
Hirdetés

Papp Dánielnek, az MTVA vezérigazgatójának

Szinte napra pontosan két éve írtam ugyanebben az ügyben elődjének, akkor azt a biztató választ kaptam, hogy a kérdés megoldódik. Sőt a 2017-es Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében szervezett beszélgetésen az ön elődje, azt is bejelentette, hogy idézem: „A 2020-as labdarúgó Európa Bajnokság, illetve a 2022-es Világbajnokság selejtezőire megvásárolt – tévé, rádió, internet és mobil – terjesztési jog Magyarország területén kizárólagos.

Szlovákia és Románia esetében azon kábelhálózatok előfizetőihez juthatnak el ezek a sportesemények magyarul, amelyek kínálatában megtalálható az M4 Sport csatorna. A többi szomszédos ország tekintetében is hasonló megállapodások megkötésére törekszik az MTVA.”

Sajnos legutóbb az Azerbajdzsán–Magyarország mérkőzést sem tudtuk magyarul követni és valószínűleg a ma esti Magyarország–Wales meccset sem fogjuk tudni. Mindezt a geokódolás miatt. A kérdés több tízezer határon túli magyar sportkedvelőt érint, és a helyzet megoldatlansága egyre elkeserítőbb.

Végső elkeseredésünkben még a végén a román közszolgálati vagy kereskedelmi csatornákhoz fordulnunk a probléma megoldásáért, ami eléggé kellemetlen lenne mindenkire nézve.

Ezt elkerülendő a nemzeti egység szellemében kérjük, találjanak megoldást e tarthatatlan állapot orvosolására, és biztosítsák a magyar érdekeltségű sportesemények zavartalan közvetítését Magyarország határain túl is.

Köszönettel, Fancsali Ernő sportkedvelő

(A helyzet azért is fölöttébb bosszantó, mert az MTVA saját honlapján (mediaklikk.hu) sem lehet élőben követni a magyar labdarúgó-válogatott – egyik romániai adó által sem közvetített – Eb-selejtező mérkőzéseit, miközben a más külföldi honlapok által kínált stream-eken igen – szerk.)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük