Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Villámcsapás okozott tüzet

Hétfőn délután, kevéssel 2 óra előtt, a Bodzafordulóhoz tartozó Ladócon csapott egy házba a villám. Nemcsak a lakóház, egy hozzá tartozó építmény is kigyulladt, jelentős anyagi kár keletkezett. Szerencsére áldozatot nem követelt a természeti jelenség. A megyei tűzoltóság szóvivője lapunk érdeklődésére elmondta, a ház tetőszerkezete körülbelül száz négyzetméteren leégett, a gazdasági célokat szolgáló építmény is nyolcvan négyzetméteren károsult, és odaveszett 5 tonna széna, 10 tonna faanyag és más javak. A tűzoltók és az önkéntesek több mint 4 órán át dolgoztak a lángok elfojtásán. 

Véget vetett életének

Kedden öngyilkos lett a vízművek kézdivásárhelyi vezetője, F. K. Loránd. Bartok Alexandru, a megyei rendőrség szóvivője megerősítette a tragédiát, kifejtve, hogy az elsődleges vizsgálatok során nem találtak gyilkosságra utaló nyomokat, de nyomozás indult a részletek kiderítése érdekében. 

Szentgyörgyre csábító állásbörze

Helybe megy a kolozsvári egyetemistákhoz a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, hogy elmondja nekik, milyen jó álláslehetőségek vannak a megyeközpontban. Június 20-án Kolozsváron, a BT Arénában szervezett állásbörzén, amelynek elsődleges célcsoportja az egyetemista közösség, ismertetik a helyi cégeknél meglevő munkalehetőségeket, de az önkormányzat számára is toboroznak szakembereket. 

Idén is megszervezik

Második alkalommal szervez jótékonysági tábort a LAB Életmentő Kupakok Egyesület. Tavaly szerveztek első alkalommal jótékonysági tábort a rászoruló családok gyerekeinek, és szeretnék hagyományossá tenni – mondta Bács Emese főszervező. Az idei tábort július 1–5. között rendezik Csomakőrösön. Mintegy 35 gyermeket vinnének, akikkel önkéntesek foglalkoznak öt napon át, ám a tábor költségeinek csak a fele gyűlt össze eddig. A főszervező elmondta: ha nem gyűl össze a teljes összeg, kevesebb gyerekkel ugyan, de megszervezik az eseményt. Egy gyerek napi táborozása 300 lejbe kerül. Bács Emese reméli, találnak olyan vállalkozókat és magánszemélyeket, akik hozzájárulnak a szegény sorsú gyerekek táborának megszervezéséhez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük