Felhívás!

Nem ismertek a költségek

Nem ismertek a költségek Kovászna megye

Bár ezzel ellenkező hírek láttak napvilágot, úgy tűnik, mégis újraépítik a bodolai vasúti hidat, amelyet tavaly mosott el az árvíz. Hogy mindez mennyibe kerül, és mikorra valósul meg, arról egyelőre nincsenek információk.

Közvetlen a hídomlás után, Lucian Şova akkori közlekedési miniszter azt ígérte (igaz, éppen az ellene benyújtott egyszerű indítvány szavazása előtt!), hogy ötmillió eurót különítenek el a híd felújítására. Ezt követően azonban a tárca államtitkára közölte „sem költségvetési, sem a vasúti társaság (CFR), sem semmilyen más állami forrásból” nem tervezik újraépíteni a hidat.

Ehhez képest a híd most mégis megjelent a CFR beruházási listáján.

– Első fázisban egy szakcéget választanak ki, aki egyáltalán képes a károk felmérésére és egy újjáépítési terv kidolgozására, csak ezt követően derül ki, hogy pontosan mekkora összegbe kerülnek a munkálatok – nyilatkozta a sajtónak Oana Brânzan, a CFR brassói regionális igazgatóságának szóvivője.

Az 1931-ben épített bodolai hidat 2018. június 30-án mosta el a megáradt Tatrang. Ezzel gyakorlatilag megszűnt a vasúti közlekedés Brassó és Bodzaforduló között, mintegy 50 ezer ember maradt vasúti összeköttetés nélkül. A szárnyjáratot egy magántársaság üzemeltette.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.