Felhívás!

Egyre népszerűbb Oroszországban a biohackelés

Egyre népszerűbb Oroszországban a biohackelés Tudomány

Új trend kezd kialakulni Oroszországban, ahol az emberek a testükbe helyezett implantátumokkal, valamint microchipek és megfigyelő technológiák révén, biohackeléssel próbálják javítani és meghosszabbítani életüket.  

A Biohacking egy olyan, a Szilícium-völgyből eredő globális mozgalom, melynek követői arra törekszenek, hogy testüket kísérleti technológiával és „csináld magad” egészségügyi beavatkozásokkal modifikálva „korszerűsítsék” – írta a Daily Mail.

A mozgalom követői közül egyeseknek ez az életmód, és a technológia bőr alá ültetése egy különös lázadást foglal magában, míg mások – elsősorban a gazdagok – a hosszú élet kulcsaként tekintenek rá.

Oroszországban a tehetősebb emberek egy része annak érdekében alkalmazza a technikát, hogy meghosszabbíthassa a várható élettartamát. Biohackeléssel nyomon követik a biológiai korukhoz kapcsolódó kulcsfontosságú „biokémiai markereket”, melyek alapján egy kimerítő étkezési és testmozgási rendszert követve élnek.

Noha egyelőre nem tudni, hogy jelenleg hány biohacker van Oroszországban, a mozgalom szemmel láthatóan terjed. A közösségi médiában folyamatosan érkeznek posztok a témában, a hétköznapokban pedig konferenciák és vállalkozások igyekeznek kielégíteni a mozgalom követőinek igényeit.

(hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.